Grechetto druif

Grechetto is een onbekende witte druivensoort die uit Midden-Italië. De grechetto wordt vooral verbouwd in de provincie Umbrië en heeft faam verworven als onderdeel van de witte Orvieto wijnen. Er zijn twee verschillende grechetto wijnen die soms tot verwarring kunnen leiden. Zo bestaat er een witte wijn met de naam Grechetto di Orvieto en een witte wijn met de naam Grechetto di Todi.

De grechetto druif wordt bijna altijd geblend (samen gevoegd) met druivensoorten zoals trebbiano of malvasia druif. De grechetto druif zorgt vooral voor de structuur in de blend met trebbiano of malvasia. Grechetto geeft dus witte wijn met veel structuur en frisheid. De dikke schil beschermt de druif goed tegen ziektes en maakt hem geschikt voor de biologische wijnbouw.


Een witte wijn gemaakt van 100% 
grechetto vindt je binnen DOC Colli Martani en heeft altijd een frisse kruidigheid, die gepaard gaat met wat amandelbitter en citrustoetsen.

De belangrijkste kenmerken voor witte wijn gemaakt van de grechetto druif zijn: Subtiele hints van honing en karamel. In de mond heeft deze mild-droge wijn een mooie structuur. De wijnen zijn vaak zuiver, met frisse, aangename evenwichtige zuren. Groene appel, licht tropische fruit, aangevuld met tonen van bloesem, noten en een klein beetje honing.

In Umbrië komen naast de 
grechatto de volgende druivensoorten voor:
Voor witte wijn, trebbiano, en malvasia en voor rode wijn de sangiovesesagrantino en canaiolo druif.

In ons wijnblog schrijven een aantal enthousiaste wijnliefhebbers wekelijks artikelen. Ons wijnblog is dan ook een verlengstuk van onze wijn webshop waar we zo veel mogelijk informatie willen verstrekken. Vragen over een artikel in ons wijnblog of heb je zelf een leuk artikel voor ons wijnblog? Mail ons dan op info@wijnvoornu.nl 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden