Cirò Greco 2015 Italië (incl. wijnkist)

Een biologisch gemaakte witte wijn van de inheemse druivensoort Greco. Ciro is de naam van het DOC gebied waar de wijngaarden liggen. De druiven worden met de hand geplukt en rijpen vijf maanden in rvs tanks, gecombineerd met een korte rijping op bar...

Een biologisch gemaakte witte wijn van de inheemse druivensoort Greco. Ciro is de naam van het DOC gebied waar de wijngaarden liggen. De druiven worden met de hand geplukt en rijpen vijf maanden in rvs tanks, gecombineerd met een korte rijping op barriques. De wijn heeft een heerlijke frisse geur met meloen, passiebloem en mineralen. De smaak is zacht, fris en met lichte houttonen en vanille.

De Greco druif dankt zijn naam aan de Grieken die deze witte druivensoort naar Italië hebben gebracht. De Greco Bianco is een soort die veel voorkomt voor het maken van witte wijn in Calabrië.
 


Smaakprofiel en kenmerken

 

Land/gebied Italië, Calabrië
Wijnhuis Tenuta Iuzzolino
Jaar 2015
Geur  
Smaakprofiel Zacht, fris, houttonen en vanille.
Druif Greco
Bewaren tot  2018
Serveertip Voorgerechten, vis, wit vlees, salades en zalm.

 
 

Wijn inclusief luxe houten wijnkist

Deze witte wijn wordt geleverd inclusief een luxe houten wijnkist met schuifdeksel en gevuld met stro. Onze wijnkisten zijn van goede kwaliteit en met mooie ronde randen. Wij verkopen houten wijnkisten in verschillende soorten en maten. Voor exclusieve wijnkisten (zoals een wijnkist van eikenhout) kan je ons mailen op info@wijnvoornu.nl. Wil je wijn als relatiegeschenk geven dan verkopen we een aantal standaard pakketten maar wil je liever je eigen wijn in een wijnkist samenstellen? Bel of mail ons en wij regelen het voor je. Een wijnkist laten bedrukken met logo kan ook vanaf 25 stuks (prijzen op aanvraag).



Wijnhuis Tenuta Iuzzolino

Het landgoed van het wijnhuis Tenuta Iuzzolini is gelegen in de heuvels van Cirò Marina, op dezelfde plek waar in het verleden de Grieken wijn omvormde van een eenvoudige drank naar een cultureel product. De wijngaarden liggen nabij Crotone aan de Ionische Zee. Inheemse druifsoorten worden gebruikt voor het maken van hun wijnen, gecombineerd met moderne technieken en voor de meesten wijnen een korte houtlagering op eikenhouten vaten



Wijngebied Calabrië

De 'teen van de laars' van Italië is Calabrië. Het is een wijngebied met heel veel zon en niet al te vruchtbare grond. Als wijngebied is Calabrië niet erg bekend. Er wordt de laatste jaren wel veel geïnvesteerd om kwaliteitswijnen te maken. Slechts 5% van het totale wijngebied heeft een DOC-classificatie. De bekendste daarvan is de Cirò. DOC Cirò is een van de zuidelijke topwijnen. De riserva moet minimaal drie jaar rijpen.

De witte wijn wordt gemaakt van de Greco en heeft een bijzonder hoog alcoholpercentage van 13,5 procent. Het is met zijn hoge zuurgraad een aangename aperitiefwijn. De Grieken maakten deze wijn indertijd al in het kustgebied van Cantanzaro van hun Crimisa-druif. Het was een wijn met een enorme reputatie. De wijngaarden liggen op de berghellingen en langs de rivieren de Neto en de Crati. Totale wijnproductie per jaar ligt rond de 67.154 hectoliter. 91% rode wijn 9% witte wijn. Veel voorkomende druivenrassen voor rode wijnen zijn de inheemse soorten Gaglioppo en Greco Nero. Voor witte wijn zijn dit Greco Bianco, Trebbiano en Malvasia



 

Druif Greco

De Greco druif dankt zijn naam aan de Grieken die deze witte druivensoort naar Italië hebben gebracht. De Greco Bianco, Greco di Tufo en Greco Nero is een soort die veel voorkomt voor het maken van witte wijn en rode wijn in Calabrië. Greco is een laatrijpend ras en levert frisse en strakke witte wijnen op met redelijk veel aroma’s en smaken van witte perzik en peer. De beste wijnen zijn soms aangevuld met een flinke dosis mineraliteit en aciditeit. Het een een druif die wijnen een volle sappige smaak geeft met veel frisheid en heerlijke afdronk.

 



0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen