Decanteerkan 'Diamante'

Deze stijlvolle decanteerkan is ontworpen om rode wijn te decanteren. Maar je kan deze decanteerkan ook uitstekend gebruiken om rode wijn te karafferen. Het ontwerp is niet alleen mooi, maar ook uiterst functioneel. De ronde vormen en de smalle hals ...

Deze stijlvolle decanteerkan is ontworpen om rode wijn te decanteren. Maar je kan deze decanteerkan ook uitstekend gebruiken om rode wijn te karafferen. Het ontwerp is niet alleen mooi, maar ook uiterst functioneel. De ronde vormen en de smalle hals van deze decanteerkan zorgen voor de perfecte beluchting van de rode wijn. Goede ventilatie tijdens het schenken en het grote oppervlak waaraan de wijn wordt blootgesteld maken iets te jonge en stroeve tannine volle wijnen soepeler. De karaf is ergonomisch ontworpen en is gemaakt van hoogwaardig kwaliteitsglas.


Waarom decanteren?
Oude rode wijnen worden gedecanteerd om de droesem (vaste stoffen die na lange rijping in de wijn achter blijven) van de rode wijn te scheiden. Jonge rode wijnen worden gedecanteerd zodat de wijn kan mengen met zuurstof 'ademen' en voor een betere smaakontwikkeling. Wijnen worden dus voornamelijk gedecanteerd om de smaken optimaal naar voren te laten komen. Probeer het zelf eens: Decanteer de ene helft van een fles jonge rode wijn en schenk de andere helft rechtstreeks uit de fles en proef het verschil!

Jonge wijn decanteren.
Om jonge wijnen goed te laten mengen met zuurstof moet de wijn in een keer in het karaf gegoten worden. Dit mag spetteren. Hoe meer lucht er bij komt, hoe beter de wijn zich met zuurstof mengt. Om echt te kunnen genieten van een jonge wijn, moet hij vier tot zes uur van te voren geopend worden. Dit bevordert de oxidatie. Dit geldt voor zowel witte als rode wijnen.Wijnaccessiores

Wijnaccessoires of wijn kopen via onze wijn webshop heeft vele voordelen. Ten eerste hoeft je niet meer te sjouwen met flessen en zware dozen want alle rode wijn, witte wijn, mousserende wijnen en wijnaccessoires worden door PostNL bij je thuisbezorgd. Onze wijnaccessoires zijn allemaal van hoge kwaliteit en ben je na aankoop toch niet tevreden van geldt ook voor onze wijnaccessoires de 100% proefgarantie. Wijnaccessoires kopen via internet is een nieuwe trend aan het worden, want het is makkelijk en snel en je besteld wijnaccessoires wanneer het jou uitkomt en ze worden binnen 24 uur bij je thuisbezorgd.

Mocht je persoonlijk advies willen bij het uitzoeken van je wijnen dan zijn wij tijdens kantooruren bereikbaar via 020-2614 770 of via info@WijnVoorNu.nl (ook in het weekend). Wijn kopen was dus nog nooit zo gemakkelijk en we doen onze uiterste best om je zo goed mogelijk te helpen en te adviseren. Want wijn kopen heeft ook met gevoel en emotie te maken, je wilt namelijk de perfecte wijn die past bij een mooi diner of juist de ideale borrelwijn tijdens een feestje. Wijn kopen via onze wijn webshop en met het persoonlijk advies wat wij bieden kunnen we je helpen om de juiste keuzes te maken en elke dag te genieten van een mooi glas wijn. De voordelen van wijn kopen bij WijnVoorNu op een rijtje: 100% proefgarantie, wijnaccessoires of wijn kopen waar en wanneer het jou uitkomt, wijn kopen met persoonlijk advies, exclusieve maar betaalbare wijnen door directe inkoop bij kleine wijnboeren en wijnhuizen.

Hanneke 15-06-2015 23:18

Niet duur en snel thuisbezorgd.


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen