Dinerwijnen Italiaans-Frans

Wijn uit verschillende landen schenken tijdens een diner is geen enkel probleem. Het belangrijkste is dat de wijnen passen bij de gekozen gerechten en een goede opbouw hebben. In zo’n opbouw zijn de algemene regels: Droog vóór zoet, wit vóór rood en ...

Lees meer...
€73,85
Per stuk: €52,25
Totaal €52,25 Incl. btw

Wijn uit verschillende landen schenken tijdens een diner is geen enkel probleem. Het belangrijkste is dat de wijnen passen bij de gekozen gerechten en een goede opbouw hebben. In zo’n opbouw zijn de algemene regels: droog vóór zoet, wit vóór rood en licht vóór zwaar. Simpelweg omdat je in de verkeerde volgorde de wijnen niet meer goed kan proeven. Om hierbij te helpen hebben we dit pakket dinerwijnen samengesteld met wijnen die perfect op elkaar zijn afgestemd inclusief een aantal serveertips.

Tijdens de borrel of het aperitief drinken we een biologische Prosecco frizzante die heerlijk fris en fruitig is. Na het ontkurken manifesteert zich een fruitige neus, met aroma’s van witte perzik en rood fruit (framboos, aardbei).

Bij het voor of tussengerecht kiezen we voor een Vedicchio Castelli di Jesi van het wijnhuis Zaccagnini. Deze witte wijn is strogeel met licht groene hints en heeft een mooie rijke geur van kruiden, appel en rijp fruit. De smaak is fris, vol, fruitig en volledig in balans.

Bij het hoofdgerecht schenken we een klassieke rode wijn uit de Bordeaux. Chateau Damase 2011 is gemaakt van Merlot druiven en won de ‘Silver Medal Bordeaux’. De kleur is intens robijnrood en de neus complex met geuren van noten, rode bessen, aardbeien en vanille. Het mondgevoel is prachtig rond en gebalanceerd. De wijn heeft een perfecte balans tussen zachte zuren en tannines.

 
Serveertips Verdicchio Classico Zaccagnini, Italië (Castelli di Jesi):
 anti pasti, salades, wildpate, fruits de mer, risotto met zeevruchten.

Serveertips Château Damase, Frankrijk (Bordeaux): filet de boeuf, gegrilleerde runderbout, entrecôte, beef Wellington, eendenborst, gebraden kip en wildgerechten.

Serveertips Château Le Pradey, Frankrijk (Bordeaux): cheesecake, ijstaart, crème brûlée, tiramisu en zachte kazen.


Verdicchio Classico Zaccagnini, Italië

Een Vedicchio Castelli di Jesi van zeer hoge kwaliteit. Het wijnhuis Zaccagnini is een klein familiebedrijf waar de druiven nog handmatig worden geplukt en zeer zorgvuldig geselecteerd worden waardoor alleen de beste druiven gebruikt worden voor deze prachtige Verdicchio. Deze witte wijn is strogeel met licht groene hints en heeft een mooie rijke geur van kruiden, appel en rijp fruit. De smaak is fris, vol, fruitig en volledig in balans.

Deze Vedicchio Castelli di Jesi past perfect bij een lichte maaltijd maar is ook zeldzaam lekker als borrelwijn.

De naam ‘Verdicchio’ is afgeleid van het woord ‘verde’ wat groen betekent. Dit verwijst naar de licht groenige glans die de wijn heeft.

Château Damase, Frankrijk (Bordeaux)

Deze rode wijn is mooi zacht en heerlijk op dronk. In 2011 won deze rode wijn gemaakt van Merlot druiven de ‘Silver Medal Bordeaux’. De kleur is intens robijnrood en de neus complex met geuren van noten, rode bessen, aardbeien en vanille. Het mondgevoel is prachtig rond en gebalanceerd en heeft een perfecte balans tussen zachte zuren en tannines.

Château Damase, gelegen in de regio Saint-Emilion, brengt al generaties lang prachtige fruitige rode wijn voort met veel diepgang en complexiteit. De grond bij Château Damase is beplant met 100% Merlot druiven wat bijzonder is voor een wijnhuis uit de Bordeauxstreek omdat bijna alle wijnen uit deze streek bestaan uit een blend van verschillende druivensoorten. De reden om alleen maar Merlot aan te planten is dat de bodem bij dit Château hoofdzakelijk samengesteld is uit klei en Merlot gedijt goed onder deze omstandigheden. Bij de oogst worden de druiven opnieuw gesorteerd op kwaliteit. De rode wijn rijpt na devinificatie één jaar op oude eiken vaten en wordt na een lichte filtratie 18 maanden na de oogst gebotteldChâteau Le Pradey, Frankrijk (Bordeaux)

Deze dessertwijn heeft een goudgele kleur, het bouquet biedt de onmiskenbare ‘botrytis’ geur en in de smaak is er een perfect evenwicht tussen zoet en zuur met exotisch fruit, lichte mineraliteit en een zoete aanzet. Deze dessertwijn past zeer goed bij nagerechten van vers fruit, of bij voorgerechten met foie gras. Net als in Sauternes gaat men in oktober dagelijks de wijngaard in om alleen de overrijpe druiven te plukken. Het resultaat is perfect.

Sainte-Croix-du-Mont is klein wijngebied gelegen in een enclave in de Premières Côtes de Bordeaux. Hier worden uitsluitend zoete witte wijnen geproduceerd. De beste, zoals deze Château Le Pradey, kunnen wedijveren met de duurdere Sauternes wijnen. Deze Sainte-Croix-du-Mont van Château Le Pradey is gemaakt van overrijpe druiven die aangetast zijn door de 'edele rotting'. De schimmel die deze rotting veroorzaakt heeft ook de Sauternes wijnen beroemd gemaakt. Het maximum rendement is 40 hectoliter per hectare en de gebruikte druivenrassen zijn de Sémillon en Sauvignon Blanc.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen