Wellington Cab. Sauvignon 2016 Zuid-Afrika

Een perfect voorbeeld van een moderne 100% Cabernet Sauvignon uit Zuid-Afrika met mooi gebalanceerde aroma’s van rode kersen, rijpe pruimen, kruiden, vanille en met tonen van cederhout door de 12 maanden houtlagering. Een goed gebalanceerde wijn. De ...

Lees meer...
€10,25
Per fles: €8,25
Totaal (6 flessen per doos) €49,50 Incl. btw

Een perfect voorbeeld van een moderne 100% Cabernet Sauvignon uit Zuid-Afrika met mooi gebalanceerde aroma’s van rode kersen, rijpe pruimen, kruiden, vanille en met tonen van cederhout door de 12 maanden houtlagering. Een goed gebalanceerde wijn. De wijn is op dronk maar aanwezige tanines en kan tot ongeveer 2021 bewaard worden. Drink deze rode wijn op een temperatuur van 18 °C.

Van het wijnhuis Wellington verkopen we ook een rode wijn gemaakt van Syrah, een rode wijn van Pinotage en een witte wijn gemaakt van Chenin Blanc druiven. 


Smaakprofiel en kenmerken

 

Land/gebied Italië (Piemonte)
Wijnhuis Wellinton
Jaar 2016
Geur Rode kersen, rijpe pruimen, kruiden, vanille en cerderhout
Smaakprofiel Medium zwaar met aanwezige tannines en mooie lange afdronk
Druif Cabernet sauvignon
Bewaren tot 2021
Serveertip Biefstuk, gegrild vlees en harde kazen.


 

Wijngebied Wellington

Wellington is een dorp zo'n vijftien kilometer ten noorden van Paarl en centrum van wijn en gedroogd fruit. De kleine, compacte Wellington-wijnroute is een rit van 45 minuten vanaf Kaapstad. Wellington ligt dichtbij Paarl en staat bekend om zijn rode wijnen van top kwaliteit zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinotage alsmede aloude favorieten zoals Chenin Blanc, Sauvignon Blanc en Chardonnay.Het werk in de wijngaarden verschilt weinig van dat in een Europese. Alleen begint het seizoen er in september en niet in februari, zoals in Europa. Zuid-Afrika ligt immers op het zuidelijk halfrond. Terwijl in Europa dan net de oogst begint, beginnen in Zuid-Afrika de wijnstokken uit te lopen. In januari begint de zomer in Wellington. De meeste druiven worden in februari geoogst. Deze oogst gebeurt vrijwel overal nog handmatig.

Druif Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon staat zo ongeveer overal in Europa aangeplant, als laatrijpend druivenras met veel weerstand gedijt de Cabernet Sauvignon zeer goed in warmere klimaten en levert hij in Frankrijk, Californië, Australië, Zuid Afrika, Chili, maar ook in Italië en Spanje, kwalitatief goede wijnen. Het is een van de bekendste en meest geteelde druiverassen voor rode wijn. In de Bordeaux-streek en vooral in de Médoc is het de belangrijkste druif, die zorgt voor de wereldberoemde rode wijnen die daar vandaan komen. De Cabernet Sauvignon groeit zeer krachtig en kan op veel grondsoorten gedijen, behalve op heel vruchtbare bodems, waar de groei veel te sterk wordt.

De Cabernet Sauvignon is een kleine doffe donkerblauwe druif met een dikke schil. Het sap is zeer aromatisch. De druivenstok is goed bestand tegen wintervorst, alleen in het voorjaar kan schade ontstaan door nachtvorst. De weerstand tegen ziekten is groot, de Cabernet Sauvignon is alleen vatbaar voor meeldauw en lamsteligheid. Het groeiseizoen is lang, zodat de wijngaarden moeten worden aangeplant op een iets warmere plaats. De opbrengst zijn over het algemeen laag en de oogsttijd valt middellaat, dus vanaf half oktober en later. De Cabernet Sauvignon geeft over het algemeen zeer goede volle, tanninerijke wijnen, die vaak lang bewaard kunnen worden.

Gedurende deze bewaartijd zullen deze wijnen zich ontwikkelen in de fles en zal het smaak patroon veranderen. Cabernet Sauvignon staat bekend om zijn kracht en diepe kleur, met veel tannines. Hij kan lang rijpen en dan een grote complexiteit bereiken. De smaak toont vaak cassis en kersen, in combinatie met een aangename kruidigheid. Aroma’s van donkerrood fruit zoals zwarte bessen, rijpe pruimen, kruidig, kaneel, menthol, munt, eucalyptus, rabarber, bieten, zwarte olijven, drop en inkt. Vermengd met Merlot en Cabernet Franc worden de wijnen wat zachter en robuuster.

De wijnen bezitten over het algemeen veel kleur, terwijl ze in hun smaak behoorlijk veel fruit en de nodige tannines bieden. Bij overproductie of onvoldoende rijpheid maak het fruit plaats voor een onaangenaam vegetale toon die aan groene paprika doet denken. Jonge Cabernet Sauvignon wijnen kunnen door de tannines wat stug overkomen. Daarom worden ze vaak geblend met 'zachtere' rassen zoals de Merlot of de Shiraz. Omgekeerd wordt Cabernet Sauvignon regelmatig gebruikt als aanvullende druif om de smaak van traditionele rassen in een bepaald gebied wat complexer te maken.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen