Wellington Pinotage 2016 Zuid-Afrika

Deze rode wijn is gemaakt van Pinotage druiven en heeft in het glas een mooie kersenrode kleur. In de neus ruik je tonen van zoet fruit, cranberries, frambozen, rijpe pruimen en in de mond een frisse en volle smaak, zacht en opwekkend met fijn fruit ...

€10,25
Per fles: €8,25
Totaal (6 flessen per doos) €49,50 Incl. btw
Deze rode wijn is gemaakt van Pinotage druiven en heeft in het glas een mooie kersenrode kleur. In de neus ruik je tonen van zoet fruit, cranberries, frambozen, rijpe pruimen en in de mond een frisse en volle smaak, zacht en opwekkend met fijn fruit en een klein aangenaam een zuurtje na. Deze Wellington Pinotage is een medium-krachtige, droge rode wijn.

De Pinotage druif is de nationale druif van Zuid-Afrika en is een kruising van Pinot noir en Cinsaut en werd in 1925 gekruist door Abraham Perold, professor in de wijnbouw aan de Universiteit van Stellenbosch.


Smaakprofiel en kenmerken


Land/gebied Zuid-Afrika, Wellington
Wijnhuis Wellington
Jaar 2016
Geur Zoet fruit, cranberries, frambozen, rijpe pruimen
Smaakprofiel Medium-krachtige, droge rode wijn
Druif Pinotage
Bewaren tot  2020
Serveertip Gegrild rundvlees, biefstuk, varkensvlees en lasagna

 

 

Wijngebied Wellington

Wellington is een dorp zo'n vijftien kilometer ten noorden van Paarl en centrum van wijn en gedroogd fruit. De kleine, compacte Wellington-wijnroute is een rit van 45 minuten vanaf Kaapstad. Wellington ligt dichtbij Paarl en staat bekend om zijn rode wijnen van top kwaliteit zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinotage alsmede aloude favorieten zoals Chenin Blanc, Sauvignon Blanc en Chardonnay.Het werk in de wijngaarden verschilt weinig van dat in een Europese. Alleen begint het seizoen er in september en niet in februari, zoals in Europa. Zuid-Afrika ligt immers op het zuidelijk halfrond. Terwijl in Europa dan net de oogst begint, beginnen in Zuid-Afrika de wijnstokken uit te lopen. In januari begint de zomer in Wellington. De meeste druiven worden in februari geoogst. Deze oogst gebeurt vrijwel overal nog handmatig.

 

Druif Pinotage

De Pinotage druif een kruiding van Pinot Noir en de Cinsault druif, ook wel Hermitage genoemd. Hij werd in 1925 gekruist door Abraham Perold, professor in de wijnbouw aan de Universiteit van Stellenbosch. De Pinot Noir levert geweldige wijnen op, maar is lastig te verbouwen. Als een echte druif van de Nieuwe Wereld moest de Pinotage zich natuurlijk bewijzen, en dat viel niet mee. Vanuit Europa was eerst veel kritiek. Toen in 1991, vanaf het einde van de Apartheid, de Zuid-Afrikaanse wijnmarkt openging, richten de Afrikaanse wijnboeren zich eerst op meer Europese druiven zoals de Shiraz of Cabernet Sauvignon. Tegen het eind van de 20e eeuw groeide de populariteit en inmiddels is de druif een onmisbaar onderdeel van de Zuid-Afrikaanse wijnwereld. De Pinotage is zijn roots aan het ontgroeien en je komt hem niet meer alleen in Zuid-Afrika tegen. Ook Nieuw-Zeeland, Brazilië en de Verenigde Staten verbouwen deze Afrikaan tegenwoordig. Als de druif op het juiste moment geoogst wordt, kun je een fruitige wijn met een vleugje banaan, kers en aardbei verwachten.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen