Benede Catarratto bianco 2016 Sicilië

Zachtheid en elegantie zijn de belangrijkste
 kenmerken van deze genereuze en aangenaam complexe wijn. Een zeer soepel drinkbare witte wijn met overtuigend en plezierige fruitige smaak. De wijn heeft geparfumeerde tonen van amandel, witte perzik, 
oranjeb

Per fles: €9,95
Totaal €9,95 Incl. btw

Zachtheid en elegantie zijn de belangrijkste 
kenmerken van deze genereuze en aangenaam complexe witte wijn. Een zeer soepel drinkbare witte wijn met overtuigend en plezierige fruitige smaak. De wijn heeft geparfumeerde tonen van amandel, witte perzik, 
oranjebloesem en citrus. De Catarratto druif is een van de oudste inheemse druivensoorten van Sicilië. Op grote schaal geteeld in het westen van het eiland, het is een van de meest toonaangevende Siciliaanse witte druivensoorten. Deze Catarratto past uitstekend bij zeevruchten, gegrilde gamba's en gemarineerde scampi's.
 


Smaakprofiel en kenmerken

 

Land/gebied Italië, Sicilië
Wijnhuis Alessandro di Camporeale
Jaar 2016
Geur Amandel, witte perzik, 
oranjebloesem
Smaakprofiel Mooi droog, gebalanceerde en complexe wijn
Druif Catarratto
Bewaren tot  2020
Serveertip Zeevruchten, gegrilde en scampi's.
 



Wijngebied Sicilië

Een van de meest dynamische regio's in ontwikkeling in Italië. Veel dicht aan zee gelegen wijngebieden die een scala aan kwaliteiten kunnen genereren en herkenbaar zijn door veel fruit, mineraliteit, frisheid en kruidigheid. Sicilië heeft een ideaal klimaat om druiven voor wijn te verbouwen en dat gebeurt dan ook al sinds de 14e eeuw. Voorbeelden van druivenrassen op Sicilië zijn de Nero d’AvolaFrappato, Merlot, Syrah, Cabernet SauvignonNerello Mascalese en Nerello Cappuccio voor de blauwe druiven en de CatarattoGrilloMoscatoInziola en de Chardonnay voor witte druiven.

Geschiedenis
Het zijn de oude Grieken (800 vChr) geweest die de wijnbouw op Sicilië hebben geïntroduceerd; niet voor niets dat zij het ‘Oinotrio’ oftewel ‘Wijnland’ noemden. Daarmee heeft Sicilië een veel oudere wijngeschiedenis dan gevestigde wijnnaties als Frankrijk en de rest van Italië. Sicilië heeft, samen met Apulië het grootse aantal hectaren wijngaarden van Italië maar verschuift in de focus pas de laatste jaren van kwantiteit naar kwaliteit.

De inspanningen die de Siciliaanse bevolking de laatste twintig jaar in de wijnbouw hebben geleverd werpen nu duidelijk hun vruchten af, zowel op gebied van authenticiteit als op het gebied van kwaliteit. Dit heeft gestalte gekregen in het toenemend aantal DOC’s. Sicilië beschikt momenteel over iets meer dan 20 DOC’s (t.o.v. de in totaal ca. 330 DOC’s in Italië). In 1995 is de eerste (en vooralsnog enige) DOCG aan Sicilië toegekend: de Cerasuolo di Vittoria in de varianten ‘rosso’ en ‘classico rosso’.
Er is echter onnoemelijk veel IGP’s geproduceerd; de geografisch aangeduide wijnen die in een grotere regio worden geproduceerd met een variëteit aan druivensoorten en waarbij de wijnmakers meer vrijheid hebben in het vinificatieproces.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »