100% Proefgarantie
Per fles bestellen
Boven €45 gratis verzenden (in NL)
Inloggen0
100% Proefgarantie
Per fles bestellen
Boven €45 gratis verzenden (in NL)

Door Merijn

Druivensoorten Puglia

Druivensoorten in het wijngebied Puglia.
Puglia wordt de laatste jaren als "de rijzende ster van de Italiaanse wijnbouwgebieden" betiteld en heeft veel kwalitatieve, smakelijke en frisse wijnen. Puglia is het meest bekend om zijn Primitivo, (dezelfde druif als Zinfandel), welke veel geteeld wordt in Californië. De regio Puglia is tevens een van de grootste producenten van rosé in Italië.

Puglia werd enkele decennia geleden voornamelijk bekend als de "bulk" producent van Italië.  Zwakke oogsten in Frankrijk of Noord-Italië werden aangesterkt met druiven uit het diepe zijden. Geleidelijk kregen lokale producten ook toegang tot moderne technieken. De regio bleef innoveren en vernieuwen en zo werd stilaan afgerekend met de term “bulk-regio”. Er werd massaal geïnvesteerd in herbeplanting van lokale, inheemse druivensoorten en technologie. Aan deze enorme bloei is na 3 decennia nog zeker geen einde gekomen. Totale wijnproductie: 186.851 hectoliter

Druivensoorten in Puglia (70% rode wijn 30% witte wijn).

Blauwe druivenrassen
Aleatico, Aglianico
Uva di Troia
Bombino nero
Verdeca
Malvasia nera
Negroamaro
Primitivo

Witte druivenrassen
Malvasia
Bombino
Trebbiano
Greco
Verdeca

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »