100% Proefgarantie
Per fles bestellen
Boven €45 gratis verzenden (in NL)
Inloggen0
100% Proefgarantie
Per fles bestellen
Boven €45 gratis verzenden (in NL)

Door Merijn

Druivensoorten Sicilië

Druivensoorten in het wijngebied Sicilië.

Met 140.000 hectaren is Sicilië  het grootste wijngebied van Italië. De Etna, de vulkaan op Sicilië is erg belangrijk voor de wijnproductie. De lavagronden zijn hier vruchtbaar en uitermate geschikt voor wijnbouw. De lange kuststrook heeft een warm en droog klimaat. Veel wijngaarden moeten geïrrigeerd worden. In de centraal gelegen berggebieden heerst een iets vochtiger klimaat.

De druiven aan de kuststrook lijden onder de hoge temperaturen en een gebrek aan water. Hierdoor hebben de druiven gemiddeld een hoog suikergehalte en een lage zuurgraad. Sicilia produceert veel bulkwijnen en slechts 2 procent van de productie is DOC-wijn. Er zijn 23 DOC’s op Sicilia. Het grootste deel van deze wijnen is zoet. Marsala is de belangrijkste DOC. De laatste 15 jaar zijn er steeds meer kleine individuele wijnhuizen en enorme stijging in kwaliteit van rode en witte wijnen. Totale wijnproductie: 31.542 hectoliter.


Druivensoorten in Sicilië (85% witte wijn 15% rode wijn).

1 DOCG gebied en 23 DOC’s

Blauwe druivenrassen
Calabrese (Nero d’Avola)
Frappato
Nerello Mascalese
Pignatello
Perricone


Witte druivenrassen

Ansonica
Catarratto
Damaschino
Grillo
Moscato
Malvasia

In ons wijnblog schrijven een aantal enthousiaste wijnliefhebbers wekelijks artikelen. Ons wijnblog is dan ook een verlengstuk van onze wijn webshop waar we zo veel mogelijk informatie willen verstrekken. Vragen over een artikel in ons wijnblog of heb je zelf een leuk artikel voor ons wijnblog? Mail ons dan op [email protected] 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »