100% Proefgarantie
Per fles bestellen
Boven €45 gratis verzenden (in NL)
Inloggen0
100% Proefgarantie
Per fles bestellen
Boven €45 gratis verzenden (in NL)

Door wijnvoornu.nl

Hoeveel wijn schenk je in een wijnglas

Officiële regels voor de juiste hoeveelheid rode wijn of witte wijn in een glas zijn er niet. Wel zijn er voor de horeca richtlijnen, die aangeven dat in een glas 100 cc wijn wordt geschonken. Dat betekent dus dat uit een fles wijn zo’n 6 à 7 glazen geschonken kunnen worden.

Eén glas is al snel twee of drie glazen wijn
Uit het onderzoek van de Iowa Stat University blijkt dat de hoeveelheid rode wijn of witte wijn die we in een wijnglas schenken, al snel gelijk staat aan de hoeveelheid die hoort bij twee of drie glazen.
Ook blijkt dat we eigenlijk geen idee hebben hoeveel rode wijn of witte wijn we inschenken en hoeveel we eigenlijk drinken. Drink je bier, dan is het al snel duidelijk hoeveel je hebt gedronken. Een bierglas heeft een vaste inhoud en een flesje bier ook.

Bij wijn is dat anders. Er zijn honderden verschillende wijnglazen te koop. En bij de keuze voor een wijnglas speelt toch al snel de persoonlijke voorkeur voor een bepaald glas mee, dan dat de wijn in het juiste glas wordt geschonken. Uit het onderzoek blijkt dan ook dat we al snel zo’n 12 procent meer wijn in een groot glas schenken dan in een kleiner glas.

Ook de kleur is bepalend voor de hoeveelheid wijn die we inschenken. Zo schenken we meer witte wijn (9 procent) dan rode wijn in een wijnglas. Rode wijn is beter zichtbaar in het glas dus zien we sneller hoeveel er in zit dan bij witte wijn.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »