Terug

Rode wijn kan beschermen tegen Longkanker

  • Door Lindsay
  • Wednesday 11 / 05 / 2016 0
Rode wijn kan beschermen tegen Longkanker

Rode wijn kan beschermen tegen Longkanker. Het drinken van rode wijn kan beschermen tegen longkanker, witte wijn heeft dit effect niet. Dat schrijven Spaanse wetenschappers, verbonden aan de universiteit van Santiago de Compostela. Zij onderzochten het effect van verschillende soorten rode en witte wijn op de ontwikkeling van de meest voorkomende vorm van kanker. Volgens de onderzoeker Juan Barros-Dios zorgde de consumptie van rode wijn voor een kleine, maar statistisch significante, vermindering van de ontwikkeling van longkanker. Rode wijn bevat looizuren, die werken als anti-oxidanten en breken schadelijke en vrije radicalen af.

Rode wijn kan beschermen tegen Longkanker

Het drinken van rode wijn kan beschermen tegen longkanker, witte wijn heeft dit effect niet. Dat schrijven Spaanse wetenschappers, verbonden aan de universiteit van Santiago de Compostela. Zij onderzochten het effect van verschillende soorten rode en witte wijn op de ontwikkeling van de meest voorkomende vorm van kanker. Volgens de onderzoeker Juan Barros-Dios zorgde de consumptie van rode wijn voor een kleine, maar statistisch significante, vermindering van de ontwikkeling van longkanker. Rode wijn bevat looizuren, die werken als anti-oxidanten en breken schadelijke en vrije radicalen af.

Ook zit er in rode wijn resveratrol. Van die stof is bekend dat hij de ontwikkeling van tumoren kan afremmen. Dit zou de beschermende werking van rode wijn kunnen verklaren, aldus de onderzoekers. Overigens benadrukken de Spaanse onderzoekers dat het weinig nut heeft om liters rode wijn per dag te gaan consumeren om geen longkanker te krijgen. Ze wijzen erop dat niet roken een veel betere bescherming biedt tegen de dodelijke ziekte.Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WijnVoorNu 9.3 / 10 - 630 Reviews @ WebwinkelKeur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »