WijnVoorNu wijnblog

Château Margaux

Een Château Margaux Grand Cru Classe is een van de wijnen die elke echte liefhebber eens in zijn leven gedronken moet hebben. Het is moeilijk te vatten in een paar regels, de lange en gepassioneerde geschiedenis van het landgoed, het zou kunnen worden "Once upon a time Château Margaux" getiteld.

Château Margaux is één van de beroemdste wijngoederen ter wereld en de rode wijn van Château Margaux behoort zeker tot de top 10 beste wijnen ter wereld.

Het wijnhuis ligt in de Bordeaux direct bij het plaatsje Margaux.
Château Margaux is geclassificeerd als Premier Grand Cru Classé volgens het classificatiesysteem voor Bordeauxwijn van 1855. Het wijngoed omvat 77 hectare voor rode wijn en 12 hectare voor witte wijn. Er wordt 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot en een beetje Cabernet Franc en Petit Verdot verbouwd. Voor de witte wijn van Château Margaux worden Sauvignon Blanc druiven verbouwd. Het wijnhuis maakt ook een tweede wijn met de naam Pavillon rouge (prijzen van deze wijn variëren tussen de 100 en 200 euro per fles afhankelijk van het wijnjaar. De witte wijn heet Pavillon blanc en wordt als de beste witte wijn van de Médoc beschouwd. De prijzen varieren tussen de 90 en 150 euro per fles. De wijnen kunnen makkelijk 25 jaar bewaard worden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »