WijnVoorNu wijnblog

Verschil tussen prosecco Spumante en Frizzante

In Italië zijn er een aantal verschillende mousserende wijnen te krijgen. Van prosecco (gemaakt van de glera druif) kun je kiezen tussen spumante en frizzante. Het verschil tussen deze twee mousserende wijnen is de druk in de fles en dus het aantal bubbels. De druk op de fles bij een prosecco frizzante is minder dan 3 bar waardoor de bubbel dus lichter is dan bij een spumante die een druk heeft van 5 bar. De prosecco spumante is het paradepaardje onder de prosecco’s, de frizzante is een simpelere wijn, droog en licht en heel toegankelijk.

Een prosecco spumante krijgt minstens een maand voor de tweede vergisting waardoor je een druk kan bereiken tussen de 3 en 5 bar. Alles boven de 3 bar is officieel al een spumante. Over het algemeen geldt dat hoe langer de tweede vergisting duurt, hoe fijnmaziger de bubbel wordt. De kunst is uiteindelijk om veel en minuscule belletjes te creëren voor een verfijnd mondgevoel en heel belangrijk is dat de bubbels lang in je glas blijven hangen.

Geschiedenis Italiaanse wijn

De geschiedenis van de Italiaanse wijn en hun wijnmakers gaan al duizenden jaren terug. Daarnaast is wijnland Italië natuurlijk bekent om de wereldberoemde Barolo, een rode wijn uit Piemonte. Maar rode wijn uit Piemonte gemaakt van sangiovese druiven zijn wereld beroemd.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »