WijnVoorNu wijnblog

Linker oever Bordeaux

Bordeaux is en blijft het meest prestigieuze wijngebied ter wereld en geen ander gebied brengt zoveel AOP-wijnen voort. Om een beeld te geven van de enorme importantie van de Bordeaux hierbij wat cijfers. Bijna de helft van alle wijn uit Frankrijk valt onder één van de AOC's uit de Bordeaux. Dat is ongeveer 15 procent van de complete wereldproductie. Dat alles vindt plaats op zo'n 120.000 ha wijnbouwgrond, die bijna volledig is beplant met wijnstokken. Bordeaux is niet alleen het grootste productiegebied ter wereld (qua volume), maar ook het meest lucratieve, in absolute zin. Prijzen variëren van ca. 1 euro tot dik boven de 1.000 euro per fles.

De linkeroever wordt vooral in verband gebracht met de Médoc. De aandacht van de wereld is toch vooral gericht op de crus van de Médoc. De Médoc huisvest het overgrote deel van de top châteaux in de Bordeaux. Deze bevinden zich voornamelijk binnen de beroemde gemeenten St-Estèphe, St-Julien, Pauillac en Margaux. Toppers zijn Châteaux Margaux, Châteaux Palmer, Châteaux Haut Bages Liberal, Châteaux Camensac, Châteaux Cantemerle, Château Mouton-Rothschild en Château Lafite-Rothschild.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »