100% Proefgarantie
Per fles bestellen
Boven €45 gratis verzenden (in NL)
Inloggen0
100% Proefgarantie
Per fles bestellen
Boven €45 gratis verzenden (in NL)

Door Wijnvoornu

Verschil tussen prosecco Spumante en Frizzante

Een prosecco frizzante ondergaat een tweede vergisting van minder dan één maand. Omdat de gist en de suiker maar een korte tijd hebben om met elkaar te reageren, ontstaat er minder CO2 dan bij een prosecco spumante. Hierdoor is de druk op de fles bij een prosecco frizzante minder dan 3 bar en zijn er dus minder bubbels aanwezig in de fles. 

Een prosecco spumante heeft dus een mooiere en verfijnde bubbel dan een frizzante. Logisch is dan ook dat de wijnboeren in Italie voor een spumante hun beste druiven gebruiken. Maar hoe komt het dan dat een prosecco frizzante zo populair is in Nederland? Dit heeft te maken met de accijns die moet worden betaald. Over alle alcoholhoudende dranken moet accijns betaald worden maar bij prosecco of champagne is er een ‘bubbeltax’ ingevoerd. Dit omdat een mousserende wijn een exclusiever product zou zijn dan stille wijn (zoals rode of witte wijn) en alleen bestemd voor de rijken. Dit is natuurlijk grote onzin en wijnboeren en importeurs proberen al jaren om die bubbeltax uit de wetgeving te krijgen. Omdat een prosecco frizzante minder druk heeft is deze dus goedkoper dan een prosecco spumante of een chamapgne. Dit is dan ook de rede dat frizzante in Nederland het populairst is terwijl de Italianen zelf bijna alleen maar spumante drinken omdat de kwaliteit nu eenmaal beter is.

Koop hier je Prosecco

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »