Terug

Wijn scherpt het brein bij vrouwen

  • Door Natasja
  • Thursday 19 / 05 / 2016 0
Wijn scherpt het brein bij vrouwen

Een halve fles wijn per dag kan zorgen dat iemands hersenen beter werken, jammer voor de mannen want het werkt vooral bij vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van het University College in Londen. Zelfs wie maar een glas rode wijn, witte wijn per week drinkt, heeft scherpere denkprocessen dan een geheelonthouder, stellen de onderzoekers. Dit gunstige effect van alcohol, dat te maken heeft met betere doorbloeding van de hersenen, is waar te nemen als iemand tot dertig eenheden alcohol – ongeveer vier tot vijf flessen wijn – in de week gebruikt. De wetenschappers konden niet onderzoeken wat het effect van meer alcohol was, maar zij vermoeden dat dronkenschap de eventuele positieve effecten teniet doet.
Voor alle vrouwen hebben wij fantastische wijnen in ons assortiment ;) Wel willen wij graag adviseren om het bij een paar glaasjes per dag te houden.

Alcohol scherpt brein

Een halve fles wijn per dag kan zorgen dat iemands hersenen beter werken, jammer voor de mannen want het werkt vooral bij vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van het University College in Londen. Zelfs wie maar een glas rode wijn, witte wijn per week drinkt, heeft scherpere denkprocessen dan een geheelonthouder, stellen de onderzoekers.

Dit gunstige effect van alcohol, dat te maken heeft met betere doorbloeding van de hersenen, is waar te nemen als iemand tot dertig eenheden alcohol – ongeveer vier tot vijf flessen wijn – in de week gebruikt. De wetenschappers konden niet onderzoeken wat het effect van meer alcohol was, maar zij vermoeden dat dronkenschap de eventuele positieve effecten teniet doet.

Voor alle vrouwen hebben wij een fantastische chardonnay in ons assortiment.

Villa Blanche- Top5 beste Chardonnay's

Calmel & Joseph 'Languedoc' 2014 Frankrijk


Wel willen wij graag adviseren om het bij een paar glaasjes per dag te houden.
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WijnVoorNu 9.3 / 10 - 630 Reviews @ WebwinkelKeur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »