Wijn scherpt het brein bij vrouwen

  • Geplaatst op
  • Door Natasja
  • Geplaatst in Wijn weetjes
  • 0

Een halve fles wijn per dag kan zorgen dat iemands hersenen beter werken, jammer voor de mannen want het werkt vooral bij vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van het University College in Londen. Zelfs wie maar een glas rode wijn, witte wijn per week drinkt, heeft scherpere denkprocessen dan een geheelonthouder, stellen de onderzoekers. Dit gunstige effect van alcohol, dat te maken heeft met betere doorbloeding van de hersenen, is waar te nemen als iemand tot dertig eenheden alcohol – ongeveer vier tot vijf flessen wijn – in de week gebruikt. De wetenschappers konden niet onderzoeken wat het effect van meer alcohol was, maar zij vermoeden dat dronkenschap de eventuele positieve effecten teniet doet.
Voor alle vrouwen hebben wij fantastische wijnen in ons assortiment ;) Wel willen wij graag adviseren om het bij een paar glaasjes per dag te houden.

Alcohol scherpt brein

Een halve fles wijn per dag kan zorgen dat iemands hersenen beter werken, jammer voor de mannen want het werkt vooral bij vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van het University College in Londen. Zelfs wie maar een glas rode wijn, witte wijn per week drinkt, heeft scherpere denkprocessen dan een geheelonthouder, stellen de onderzoekers.

Dit gunstige effect van alcohol, dat te maken heeft met betere doorbloeding van de hersenen, is waar te nemen als iemand tot dertig eenheden alcohol – ongeveer vier tot vijf flessen wijn – in de week gebruikt. De wetenschappers konden niet onderzoeken wat het effect van meer alcohol was, maar zij vermoeden dat dronkenschap de eventuele positieve effecten teniet doet.

Voor alle vrouwen hebben wij een fantastische chardonnay in ons assortiment.

Villa Blanche- Top5 beste Chardonnay's

Calmel & Joseph 'Languedoc' 2014 Frankrijk


Wel willen wij graag adviseren om het bij een paar glaasjes per dag te houden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »