Champagne Lombard Brut Référence

Een prachtige Champagne Brut Référence met een mooie strogele kleur en gouden reflecties. Een aangenaam ontwikkeld bouquet met indrukken van appel, gestoofde peren, vanille en hazelnoot. Een overvloed aan fijne bubbels. Ronde smaak, fris, fruitig en evenw

Lees meer...
Per fles: €32,45
Totaal €32,45 Incl. btw
  • Bestel 2 flessen voor €29,75 p/f
Tijdelijk niet op voorraad

Een prachtige Champagne Brut Référence met een mooie strogele kleur en gouden reflecties. Een aangenaam ontwikkeld bouquet met indrukken van appel, gestoofde peren, vanille en hazelnoot. Een overvloed aan fijne bubbels. Ronde smaak, fris, fruitig en evenwichtig. Deze Champagne is gemaakt van 40% Pinot Noir, 40% Pinot Meunier en 20% Chardonnay druiven. Van het wijnhuis Lombard & Cie verkopen wij ook de Lombard Grand Cru 2008.

 

Smaakprofiel en kenmerken

 

Land/gebied Frankrijk, Champagne
Wijnhuis Lombard & Cie
Jaar nvt
Geur Appel, peren, vanille en hazelnoot
Smaakprofiel Fris, fruitig met veel bubbels
Druif Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay
Bewaren tot  2020
Serveertip Borrel, coquilles, zalm, desserts



Wijnhuis Lombard & Cie

Lombard & Cie is opgericht in 1925 en de leiding is nu aan de derde generatie, die nog steeds trouw blijft aan de eigen stijl van Lombard & Cie. Alle Champagnes hebben elk hun eigen typische karakter en staan garant voor dezelfde hoge kwaliteit van het wijnhuis. Als familiebedrijf blijven deze waarden de kern van de wijnen die ze produceren. Het milieu is van groot belang bij de wijnbereiding: de druivenrassen leven en groeien in verschillende bodemtypes, want voor elk van deze rassen streeft het wijnhuis Lombardije ernaar deze verschillende identiteiten tot uitdrukking te brengen. Een strenge selectie van de druiven stelt ons in staat om een mystieke ontdekking van de Champagne aan te bieden dankzij een assortiment van 15 cuvées die de superioriteit van de beste Champagnes uitdrukken.



Wijngebied Champagne

Wat weinig mensen weten is dat de Engelsen en niet de Fransen de Champagne (mousserende wijn) in de 17e eeuw hebben uitgevonden. De eerste Franse documenten die naar Champagne verwijzen dateren uit 1718. In Engeland werd al in 1676 door Sir George Etherege over de sprankelende wijn geschreven. 

 Het verschil tussen Champagne en andere mousserende wijnen zoals prosecco of Cava ontstaat bij het gistingsproces. Champagnes ondergaan een tweede gistingen in de fles om de bubbels in de wijn te maken. Bij de meeste prosecco, cava en crémant wordt tijdens het wijnproces koolzuur toegevoegd om bubbel in de fles te krijgen. Dit proces is veel goedkoper en de wijn hoeft niet lang te liggen waardoor deze snel verkocht kan worden. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat de kwaliteit altijd minder is dan bij Champagnewijnen.Champagne wordt veelal gemaakt van een mengsel van het sap van blauwe en witte druiven. De meest gebruikte druivenrassen voor het maken van zijn Champagne zijn Chardonnay, Pinor Noir, Pinot meurier, Pinot blanc, Pinot gris. In Frankrijk mogen alleen mousserende wijnen uit het wijngebied Champagne ook echt Champagne heten. Alle andere mousserende wijnen uit Frankrijk hebben de naam crémant. Champagne wordt veelal gemaakt van een mengsel van het sap van blauwe en witte druiven.

 
 

Druiven Champagne

Drie druiven liggen aan de basis van de meeste heerlijke champagnes: de Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Ongeveer 45 procent van de grand en premier cru wijngaarden is beplant met Chardonnay, 36 procent met Pinot Noir en 19 procent met Pinot Meunier. Als we de totale Champagne viticole in ogenschouw nemen, blijkt de Pinot Noir de meest verbreide druif, gevolgd door Pinot Meunier en Chardonnay.

Hoewel er heel wat champagne blanc de blancs (dus louter van Chardonnay) op de markt is en we af en toe een champagne blanc de noirs (meestal alleen van Pinot Noir) zien, zijn de meeste champagnes het product van het samengaan van de drie druivensoorten. Dat samenbrengen, het assembleren van de verschillende jonge wijnen, elk met hun eigen karakter en kwaliteit, is een kunst, zelfs een grote kunde. Temeer omdat de assemblage niet beperkt blijft tot drie jonge wijnen van drie druivensoorten, maar vele, niet zelden tientallen jonge wijnen betreft.

De assemblage van tal van wijnen van verschillende druivenvariëteiten uit vele gemeenten speelt een essentiële rol in het continueren van een huisstijl en het zoeken naar de ultieme kwaliteit. De assemblage is de kern van champagne en het geheim achter de onovertroffen kwaliteit van champagne. Hoe belangrijk andere factoren ook zijn, zoals de bijzondere krijtbodem, het gebruik van nobele druivensoorten, het koele klimaat, waarschijnlijk is de kunst van het assembleren, het samenstellen van een karaktervolle en kwaliteitsrijke wijn uit een aantal jonge wijnen de essentie van champagne.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »