Terug

Champagne Louis de Sacy Brut

Champagne van zeer hoge kwaliteit met lichtgele gouden reflecties en een fijne mousse. In de neus ontdekken we aroma's van bloemen en rijp fruit. Mooi rond en uitgebalanceerde smaak van voornamelijk exotisch fruit, met een heerlijke lange afdronk. De drui

lees meer

Prijs: 28,95

  • Koop 2 voor 27,95 per stuk en bespaar 3% Sale 3%

Aan verlanglijst toevoegen

  • Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis!
  • 100% Proefgarantie
  • Gratis thuisbezorgd vanaf €75
  • Eigen import

Productomschrijving

Champagne Louis de Sacy Brut

Champagne van zeer hoge kwaliteit met lichtgele gouden reflecties en een fijne mousse. In de neus ontdekken we aroma's van bloemen en rijp fruit. Mooi rond en uitgebalanceerde smaak van voornamelijk exotisch fruit, met een heerlijke lange afdronk. De druiven voor deze Champagne (36% Chardonnay, 57% Pinot Noir & 7% Pinot Meunier) komen uit maar liefst 7 verschillende percelen. Deze Brut Originel laat u de subtiele aromas ontdekken welke ontspruiten uit een extra lange rijpingstijd van de druiven. Klassieke Methode Champenoise met, uiteraard, een 2e gisting op fles.


Wijnhuis Lombard & Cie

Champagnehuis Louis de Sacy is in 1967 opgericht op de zeer befaamd terroir “Grand Cru” op de "Coteaux de la Montagne de Reims" te Verzy door de familie Sacy. Al 13 generaties cultiveren zij met passie de wijnstokken en dragen zij deze kennis over. De familie beheert en verbouwt de wijngaard al sinds 1633. André Sacy besloot in 1962 om Champagne te produceren, en stichte Champagne Sacy Père et Fils. In 1986 wijzigden de naam in Champagne Louis de Sacy werd, genoemd naar onze briljante voorvader (1654 - 1727) een advocaat en letterkundige. Zijn gestileerde portret, ontleend aan een schilderij van Nicolas de Largilliere is het beeldmerk van Champagne Louis de Sacy.

Yaël en Jonathan Sacy beslissen in 2013, na diverse commerciële ervaringen in Frankrijk en in het buitenland, om van het familiebedrijf te vervoegen om de continuïteit te garanderen en bekendheid te ontwikkelen. Vandaag exporteren zij champagnes naar alle Europese landen en de Verenigde Staten. Vandaag beheert de familie 18 hectare wijngaarden met het diepste respect voor het land en de natuur. Enkele cijfers: 18 hectare wijnstokken, 4 sectoren, 23 identificeerbare percelen Wijnstokken ouder dan 28 jaar gemiddeld Druifsoorten: 65% in Pinot Noir, 30% in Chardonnay en 5% in Pinot Meunier


Wijngebied Champagne

Wat weinig mensen weten is dat de Engelsen en niet de Fransen de Champagne (mousserende wijn) in de 17e eeuw hebben uitgevonden. De eerste Franse documenten die naar Champagne verwijzen dateren uit 1718. In Engeland werd al in 1676 door Sir George Etherege over de sprankelende wijn geschreven. 

 Het verschil tussen Champagne en andere mousserende wijnen zoals prosecco of Cava ontstaat bij het gistingsproces. Champagnes ondergaan een tweede gistingen in de fles om de bubbels in de wijn te maken. Bij de meeste prosecco, cava en crémant wordt tijdens het wijnproces koolzuur toegevoegd om bubbel in de fles te krijgen. Dit proces is veel goedkoper en de wijn hoeft niet lang te liggen waardoor deze snel verkocht kan worden. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat de kwaliteit altijd minder is dan bij Champagnewijnen.Champagne wordt veelal gemaakt van een mengsel van het sap van blauwe en witte druiven. De meest gebruikte druivenrassen voor het maken van zijn Champagne zijn Chardonnay, Pinor Noir, Pinot meurier, Pinot blanc, Pinot gris. In Frankrijk mogen alleen mousserende wijnen uit het wijngebied Champagne ook echt Champagne heten. Alle andere mousserende wijnen uit Frankrijk hebben de naam crémant. Champagne wordt veelal gemaakt van een mengsel van het sap van blauwe en witte druiven.
 

Druiven Champagne

Drie druiven liggen aan de basis van de meeste heerlijke champagnes: de Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Ongeveer 45 procent van de grand en premier cru wijngaarden is beplant met Chardonnay, 36 procent met Pinot Noir en 19 procent met Pinot Meunier. Als we de totale Champagne viticole in ogenschouw nemen, blijkt de Pinot Noir de meest verbreide druif, gevolgd door Pinot Meunier en Chardonnay.

Hoewel er heel wat champagne blanc de blancs (dus louter van Chardonnay) op de markt is en we af en toe een champagne blanc de noirs (meestal alleen van Pinot Noir) zien, zijn de meeste champagnes het product van het samengaan van de drie druivensoorten. Dat samenbrengen, het assembleren van de verschillende jonge wijnen, elk met hun eigen karakter en kwaliteit, is een kunst, zelfs een grote kunde. Temeer omdat de assemblage niet beperkt blijft tot drie jonge wijnen van drie druivensoorten, maar vele, niet zelden tientallen jonge wijnen betreft.

De assemblage van tal van wijnen van verschillende druivenvariëteiten uit vele gemeenten speelt een essentiële rol in het continueren van een huisstijl en het zoeken naar de ultieme kwaliteit. De assemblage is de kern van champagne en het geheim achter de onovertroffen kwaliteit van champagne. Hoe belangrijk andere factoren ook zijn, zoals de bijzondere krijtbodem, het gebruik van nobele druivensoorten, het koele klimaat, waarschijnlijk is de kunst van het assembleren, het samenstellen van een karaktervolle en kwaliteitsrijke wijn uit een aantal jonge wijnen de essentie van champagne.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Champagne Louis de Sacy Brut

Champagne Louis de Sacy Brut

28,95

WijnVoorNu 9.3 / 10 - 630 Reviews @ WebwinkelKeur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »