Terug

Champagne Michel Genet Grand Cru Vintage

Goudgele kleur met bronzen reflecties. Complexe neus met noties van verse noten, gebak en gekonfijt fruit gevolgd door een vleugje tabak en eucalyptus. Rijk aromatisch karakter dat een breed smaakspectrum bespeelt. In de mond komen meer belegen tonen als

lees meer

Prijs: 36,95

  • Koop 2 voor 34,95 per stuk en bespaar 5% Sale 5%

Aan verlanglijst toevoegen

  • Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis! Tooltip Bestel je voor 22.00 dan wordt je bestelling op werkdagen direct verzonden
  • 100% Proefgarantie
  • Gratis thuisbezorgd vanaf €75
  • Eigen import

Productomschrijving

Champagne Michel Genet Grand Cru Vintage

Goudgele kleur met bronzen reflecties. Complexe neus met noties van verse noten, gebak en gekonfijt fruit gevolgd door een vleugje tabak en eucalyptus. Rijk aromatisch karakter dat een breed smaakspectrum bespeelt. In de mond komen meer belegen tonen als honing en veldbloemen naar boven. In de afdronk mooi evenwicht tussen rijpere tonen en een frisse, strakke structuur. Deze 'Vin Gourmand' is een prachtig alternatief bij eten voor de klassieke, 'stille', witte wijn. 100 % chardonnay van het oogstjaar 2012. Fermentatie op 15°C. Overheveling in januari gevolgd door malolactische gisting. Parcellaire vinificatie. Wijnen rusten 5 jaar alvorens derde gisting op fles. Dosage 8 g/L.
 


Wijnhuis Michel Genet 

De stad Chouilly staat bekend om zijn hoge kwaliteit Chardonnay en wordt gerangschikt onder de 17 grands crus die de Champagne telt. Met meer dan 500 hectare wijngaarden, is het het grootste 100% geclassificeerde terroir dat sommige oenologen de uitspraak ontlokt "ons dorp is op zich een kleine champagne" De GENET familie bewerkt al meerdere generaties dit terroir in Chouilly en Michel Genet creëert er zijn merk in 65. Vandaag leiden Vincent, Agnes en Antoine het land van hun voorouders. Familiegeschiedenis, liefde voor wijn, wijnstokken en een gedeelde passie ...


Wijngebied Champagne

Wat weinig mensen weten is dat de Engelsen en niet de Fransen de Champagne (mousserende wijn) in de 17e eeuw hebben uitgevonden. De eerste Franse documenten die naar Champagne verwijzen dateren uit 1718. In Engeland werd al in 1676 door Sir George Etherege over de sprankelende wijn geschreven. 

 Het verschil tussen Champagne en andere mousserende wijnen zoals prosecco of Cava ontstaat bij het gistingsproces. Champagnes ondergaan een tweede gistingen in de fles om de bubbels in de wijn te maken. Bij de meeste prosecco, cava en crémant wordt tijdens het wijnproces koolzuur toegevoegd om bubbel in de fles te krijgen. Dit proces is veel goedkoper en de wijn hoeft niet lang te liggen waardoor deze snel verkocht kan worden. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat de kwaliteit altijd minder is dan bij Champagnewijnen.Champagne wordt veelal gemaakt van een mengsel van het sap van blauwe en witte druiven. De meest gebruikte druivenrassen voor het maken van zijn Champagne zijn Chardonnay, Pinor Noir, Pinot meurier, Pinot blanc, Pinot gris. In Frankrijk mogen alleen mousserende wijnen uit het wijngebied Champagne ook echt Champagne heten. Alle andere mousserende wijnen uit Frankrijk hebben de naam crémant. Champagne wordt veelal gemaakt van een mengsel van het sap van blauwe en witte druiven. 
 

Druiven Champagne

Drie druiven liggen aan de basis van de meeste heerlijke champagnes: de Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Ongeveer 45 procent van de grand en premier cru wijngaarden is beplant met Chardonnay, 36 procent met Pinot Noir en 19 procent met Pinot Meunier. Als we de totale Champagne viticole in ogenschouw nemen, blijkt de Pinot Noir de meest verbreide druif, gevolgd door Pinot Meunier en Chardonnay.

Hoewel er heel wat champagne blanc de blancs (dus louter van Chardonnay) op de markt is en we af en toe een champagne blanc de noirs (meestal alleen van Pinot Noir) zien, zijn de meeste champagnes het product van het samengaan van de drie druivensoorten. Dat samenbrengen, het assembleren van de verschillende jonge wijnen, elk met hun eigen karakter en kwaliteit, is een kunst, zelfs een grote kunde. Temeer omdat de assemblage niet beperkt blijft tot drie jonge wijnen van drie druivensoorten, maar vele, niet zelden tientallen jonge wijnen betreft.

De assemblage van tal van wijnen van verschillende druivenvariëteiten uit vele gemeenten speelt een essentiële rol in het continueren van een huisstijl en het zoeken naar de ultieme kwaliteit. De assemblage is de kern van champagne en het geheim achter de onovertroffen kwaliteit van champagne. Hoe belangrijk andere factoren ook zijn, zoals de bijzondere krijtbodem, het gebruik van nobele druivensoorten, het koele klimaat, waarschijnlijk is de kunst van het assembleren, het samenstellen van een karaktervolle en kwaliteitsrijke wijn uit een aantal jonge wijnen de essentie van champagne.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Champagne Michel Genet Grand Cru Vintage

Champagne Michel Genet Grand Cru Vintage

36,95

WijnVoorNu 9.3 / 10 - 630 Reviews @ WebwinkelKeur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »