Terug

Château Du Tailhas 2014 Pomerol Frankrijk

Complexe en volle rode wijn met aroma’s van rijp fruit, hints van vanille, zwarte bramen, kersen en een houttoets. Een Pomerol vol elegantie en finesse. Na het vinificatieproces rijpt de wijn 12 tot 18 maanden in nieuw Frans eikenhouten vaten.

lees meer

Prijs: 22,95

Zet op verlanglijst

  • 200+ wijnen
  • Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis
  • Levering op zaterdag
  • Eigen wijnimport

Productomschrijving

Château Du Tailhas 2014 Pomerol Frankrijk

Complexe en volle rode wijn met aroma’s van rijp fruit, hints van vanille, zwarte bramen, kersen en een houttoets. Een Pomerol vol elegantie en finesse, met een zachte aanzet van mooi rijp fruit, delicaat en verfijnd aanwezig die weelderig de smaakpapillen streelt. De wijn is een blend van Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Na het vinificatieproces rijpt de wijn 12 tot 18 maanden in nieuw Frans eikenhouten vaten. Sinds 1932 is Château Du Tailhas in handen van de familie Nebout. De wijngaard, gelegen in het zuidelijke deel van Pomerol.


Smaakprofiel en kenmerken

Land/gebied Frankrijk (Bordeaux, Pomerol)
Wijnhuis Château Du Tailhas
Jaar 2014
Geur vol met aroma's van amandel, rode bessen, bramen en pruimen.
Smaakprofiel Vol met zachte tannines, lange fruitige afdronk
Druif 80% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc
Bewaren tot  2028
Serveertip Ribeye, chateaubriand, biefstuk, eendenborst, gebraden kip, pasta`s

 
 

Wijngebied Pomerol

Het wijngebied Pomerol bevat amper 800 ha wijngaard en ligt op een lichtglooiend plateau op de rechteroever van de Dordogne en grenst aan St-Emilion. De wijnen moeten uit Pomerol afkomstig zijn of van enkele speciale percelen in Libourne om het label Pomerol te mogen dragen. De meest gebruikte druif is Merlot gevolgt door Cabernet Sauvignon, en Cabernet Franc. In kleine hoeveelheden staat er ook Malbec en Carmenière aangeplant in dit gebied. De maximale opbrengst bedraagt 40 hl/ha. De kleine oppervlakte heeft een bijzonder bodemtype dat zeer rijk is aan ijzeroxide. De bodem is zeer gevarieerd: zanderig bij Libourne, kiezelhoudende zand- en kleibodems in het westen, kiezelhoudende kleibodem in het centrum en kiezelhoudende zandbodem in het noorden. De Pomerol wijnen zijn vol, krachtig, zeer fruitig en mogen niet te jong gedronken worden, minimum 4-5 jaar laten rijpen voor de standaard Pomerol wijnen, en minstens 6-7 jaar voor de topwijnen. De meest beroemde Pomerol is zonder twijfel Château Petrus.

 

Druif Merlot

De Merlot druif kende zijn eerste officiële vastlegging in de Libourne (Bordeaux). Vanzelfsprekend behoort de Merlot tot de traditionele druiven van Merlot druif de Bordeaux. De Merlot dankt zijn naam aan het Franse woord merle dat merel betekent. Merlot wordt vaak gezien als de vaste partner van de Cabernet Sauvignon, maar wel heel anders van karakter. De Merlot is wat minder tanninerijk, dus soepeler en toegankelijk om te drinken. Zoals Merlot gebruikt wordt om de Cabernet Sauvignon wat te verzachten, zo wordt omgekeerd Cabernet Sauvignon gebruikt om Merlot wat meer beet en ruggengraat te geven. Merlot is de meest aangeplante druif in Bordeaux en bekent van beroemde wijnen uit Pomerol, Saint-Emilion en Fronsac. Zoals Chateau Pétrus, Angulus en Pavie. De meeste van deze beroemde wijnen wordt bijna volledig van Merlot gemaakt. Verder vormt hij de basis van eenvoudigere basiswijnen in de vorm van Bordeaux Supérieur. Een belangrijke reden voor toenemende populariteit is dat Merlot eerder rijpt dan Cabernet Sauvignon en dus minder gevoelig is voor najaarsregen. In het voetspoor van de Cabernet heeft de Merlot zich verspreid over de hele wereld. Sterker nog, Merlot heeft inmiddels zijn eigen plaats gekregen.

Product tags

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Château Du Tailhas 2014 Pomerol Frankrijk

Château Du Tailhas 2014 Pomerol Frankrijk

22,95

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »