100% Proefgarantie
Per fles bestellen
Boven €45 gratis verzenden (in NL)
Inloggen0
100% Proefgarantie
Per fles bestellen
Boven €45 gratis verzenden (in NL)

Franz Keller Oberbergener Bassgeige Chardonnay

Franz Keller Franz Keller Oberbergener Bassgeige Chardonnay
Productomschrijving
Lichtgeel tot gelig. In de neus rijp fruit als gele appel en daarnaast noten, boter en kruidigheid van hout. In de mond  rond en zacht met een hoge concentratie. Lange afdronk met een prachtige mineraliteit. Oberbergener Bassgeige, een naam die is afgeleid van de karakteristieke vorm van de wijngaarden die het dorp omringen, is tot ver buiten Bad...

Lichtgeel tot gelig. In de neus rijp fruit als gele appel en daarnaast noten, boter en kruidigheid van hout. In de mond  rond en zacht met een hoge concentratie. Lange afdronk met een prachtige mineraliteit.

Oberbergener Bassgeige, een naam die is afgeleid van de karakteristieke vorm van de wijngaarden die het dorp omringen, is tot ver buiten Baden bekend. Het terroir bestaat voornamelijk uit löss bovenop vulkanisch gesteente, wat bijdraagt aan het onderscheidende karakter van de wijnen. Hier cultiveren ze koelere wijngaarden op hogere hoogten die elegante wijnen voortbrengen met een delicaat aroma, evenals hellingen op het zuiden dicht bij het dorp, wat leidt tot krachtigere wijnen. Men streeft ernaar om de kenmerken van de variëteit te benadrukken door een discreet gebruik van eikenhout.

Productspecificaties

Artikelnummer
P22304
Wijnsoort
Witte wijn
Land
Duitsland
Regio
Baden

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Onlangs bekeken

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »