La Cave Pinotage Premium 2017 Zuid-Afrika

De La Cave Ultra Premium Pinotage is een zeer exclusieve rode wijn gemaakt van Pinotage druiven. De druiven worden gedurende 18 maanden langzaam gerijpt in kleine eikenhouten vaten. De wijn heeft geuren van zoete rode vruchten met een vleugje pruim en van

De La Cave Ultra Premium Pinotage is een zeer exclusieve rode wijn gemaakt van Pinotage druiven. De druiven worden gedurende 18 maanden langzaam gerijpt in kleine eikenhouten vaten. De wijn heeft geuren van zoete rode vruchten met een vleugje pruim en vanille. De smaak is krachtig en soepel en kenmerkt zich door rijp rood fruit met een prachtig gebalanceerde afdronk.

Prijzen: VeritasBronze / Absa Top 10 / Michelangelo: Gold / Terrior Award

Smaakprofiel en kenmerken

 

Land/gebied Zuid-Afrika, Wellington
Wijnhuis La Cave Wellington
Jaar 2017
Geur Zoet rood fruit, pruimen en vanille
Smaakprofiel Krachtige en vol 
Druif Pinotage
Bewaren tot  2022
Serveertip Gegrild rundvlees, biefstuk, varkensvlees en lasagna

 

 

Wijngebied Wellington

Wellington is een dorp zo'n vijftien kilometer ten noorden van Paarl en centrum van wijn en gedroogd fruit. De kleine, compacte Wellington-wijnroute is een rit van 45 minuten vanaf Kaapstad. Wellington ligt dichtbij Paarl en staat bekend om zijn rode wijnen van top kwaliteit zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinotage alsmede aloude favorieten zoals Chenin Blanc, Sauvignon Blanc en Chardonnay.Het werk in de wijngaarden verschilt weinig van dat in een Europese. Alleen begint het seizoen er in september en niet in februari, zoals in Europa. Zuid-Afrika ligt immers op het zuidelijk halfrond. Terwijl in Europa dan net de oogst begint, beginnen in Zuid-Afrika de wijnstokken uit te lopen. In januari begint de zomer in Wellington. De meeste druiven worden in februari geoogst. Deze oogst gebeurt vrijwel overal nog handmatig.

 

Druif Pinotage

De Pinotage druif een kruiding van Pinot Noir en de Cinsault druif, ook wel Hermitage genoemd. Hij werd in 1925 gekruist door Abraham Perold, professor in de wijnbouw aan de Universiteit van Stellenbosch. De Pinot Noir levert geweldige wijnen op, maar is lastig te verbouwen. Als een echte druif van de Nieuwe Wereld moest de Pinotage zich natuurlijk bewijzen, en dat viel niet mee. Vanuit Europa was eerst veel kritiek. Toen in 1991, vanaf het einde van de Apartheid, de Zuid-Afrikaanse wijnmarkt openging, richten de Afrikaanse wijnboeren zich eerst op meer Europese druiven zoals de Shiraz of Cabernet Sauvignon. Tegen het eind van de 20e eeuw groeide de populariteit en inmiddels is de druif een onmisbaar onderdeel van de Zuid-Afrikaanse wijnwereld. De Pinotage is zijn roots aan het ontgroeien en je komt hem niet meer alleen in Zuid-Afrika tegen. Ook Nieuw-Zeeland, Brazilië en de Verenigde Staten verbouwen deze Afrikaan tegenwoordig. Als de druif op het juiste moment geoogst wordt, kun je een fruitige wijn met een vleugje banaan, kers en aardbei verwachten.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »