La Sirena Navarra Spanje

Makkelijk en soepel drinkbare wijn gemaakt van de Viura druif. In de neus aroma’s van citrus, meloen, groene appels en ananas. In het smaakpalet tonen van citroen, bloesem en iets van tropisch fruit die gepaard gaan met een soepele afdronk met frisse zure

Lees meer...

Makkelijk en soepel drinkbare wijn gemaakt van de Viura druif. In de neus aroma’s van citrus, meloen, groene appels en ananas. In het smaakpalet tonen van citroen, bloesem en iets van tropisch fruit die gepaard gaan met een soepele afdronk met frisse zuren. Een heel frisse en lichte witte wijn maar met genoeg geur en smaak voor een mooie balans. De perfecte Spaanse witte wijn voor op het terras!   


Smaakprofiel en kenmerken

 

Land/gebied Spanje, Navarra
Wijnhuis La Sirena
Jaar 2018
Geur Citrus, meloen, groene appels en ananas
Smaakprofiel Citroen, bloesem en tropisch fruit
Druif Viura
Bewaren tot  2021
Serveertip Borrel, aperitief, salades, dessert met fruit.

 

 

Wijngebied Navarro

Het wijngebied Navarra neemt een brede strook bergachtig land in beslag tussen de Pyreneeën in het noorden en de Ebro (en La Rioja ) in het zuiden. Hoewel er slechts één provincie is, heeft Navarra toch twee grote wijnen, de D.O . Navarra en de D.O.C . Rioja , de laatste wordt gemaakt in zes districten die aan Rioja Baja grenzen in het zuidoosten. De D.O . Navarra heeft de laatste jaren erg zijn best gedaan om uit de schaduw te komen van zijn bekendere buurman.

Wijnproducenten in deze streek wagen zich aan gedurfde experimenten op allerlei gebieden, van druivencomposities tot gistingstechnologie en rijpingsprocessen, om te zien waartoe hun streek, wijnstokken en druiven in staat zijn. Alle D.O . streken hebben een oenologisch instituut, maar EVENA gaat verder dan gewone oenologie . Ze is één van de meest vooruitstrevende en best uitgeruste in heel Europa, met als gevolg dat wijnboeren en -producenten van alle uithoeken van het land (en buitenland) toestromen om het instituut te bezoeken en advies te vragen over diverse aspekten van wijnbouw en keldertechniek.


Druif Viura

De Viura druif wordt doorgaans Macabeo genoemd en is in Spanje een belangrijke druivensoort voor witte wijn. Het is een druivensoort die veel gebruikt wordt in de Cava. De druif wordt verbouwd in heel Noord-Spanje en in zuidelijker gelegen delen waar men Cava mag maken. Ook in Frankrijk is de druif aangeplant, en wel in de Roussillon, de Languedoc, de Provence en de zuidelijke Rhône. In Catalunya wordt de Viura of Macabeo geassembleerd met Xarel Lo en Parellada, met een van de beste mousserende wijnen van Spanje als resultaat.


Dit druivenras vereist een arme bodem en is zeer hitte- en droogteresistent, tamelijk productief en wordt laat geoogst. De Viura druif wordt soms verweten wat neutraal te zijn, maar een goed wijnmaker weet de juiste aroma’s en de kruidige geur er wel in te krijgen. De wijnen verliezen hun smaak en fruitige karakter echter relatief gemakkelijk en zijn op hun best wanneer zij jong gedronken worden. Viura-druiven zorgen voor strogele tot amberkleurige wijnen met een hoog zuurgehalte en een hoog alcoholgehalte. De geur is bloemig en de smaak droog, fruitig, licht en fris.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »