Magnum Cava Naveran Brut Espécial

Deze aromatische Cava is zacht, fris en fruitig van smaak. In de neus, aangename aroma’s van geel fruit met een toets van bloemen. In de mond vol, droog en fris. Gemaakt in de Método Traditional met 20% Macabeo, 20% Parellada, 40% Xarel.lo en 20% Chardonn

Lees meer...
€29,95
Per fles: €24,20
Totaal €24,20 Incl. btw

Deze aromatische Cava is zacht, fris en fruitig van smaak. In de neus, aangename aroma’s van geel fruit met een toets van bloemen. In de mond vol, droog en fris. Gemaakt in de Método Traditional met 20% Macabeo, 20% Parellada, 40% Xarel.lo en 20% Chardonnay druiven. Het verzamelen, persen en de vergisting van de druiven vindt afzonderlijk plaats in roestvrijstalen vaten op een lage temperatuur. De tweede gisting van 24 maanden gebeurt in de flessen wat typisch is voor de méthode traditionelle. Dosage: 8,1g/l.


Smaakprofiel en kenmerken

 

Land/gebied Spanje, Penedès
Wijnhuis Cava Naveran
Jaar nvt
Geur Geel fruit en bloemen
Smaakprofiel Zacht, fris en fruitig
Druif Macabeo,Parellada, Xarel-lo, Chardonnay
Bewaren tot 2020
Serveertip Tapas, salades, Aziatische gerechten



Wijnhuis Cavas Naveran

Cavas Naveran werd in 1984 opgericht door de huidige eigenaar Michel Gillieron. Michel startte dit familiebedrijf met respect voor traditie en ambacht. Ze streven naar innovatie en een voortdurende zoektocht naar de hoogste kwaliteit en wordt in vele top-restaurants in Barcelona als de referentie beschouwd. Het domein heeft 100Ha wijngaarden, gelegen in het centrum van de regio l’alt Penedès. Cavas Naveran won verschillende prijzen waaronder de Beste Rosé Cava voor hun Perles Roses.


Wijngebied Penedès Medoc

Het wijngebied Penedès ligt ten zuiden Barcelona. Penedès is misschien wel het meest verbazingwekkende wijngebied van Spanje. Zo’n dertig jaar geleden had eigenlijk nog niemand buiten Catalonië ooit van de streek gehoord. Er werden sinds mensheugenis door een ingedutte wijnbranche uitsluitend karakterloze en vaak veel te sterke witte wijnen geproduceerd. Vooral halverwege de negentiende eeuw ging wijn in bulk de Pyreneeën over naar buurland Frankrijk dat, na eerst getroffen te zijn door meeldauw en later door de druifluis, grote behoefte aan wijn had. Pas in de jaren zeventig kwam de ommezwaai met de komst van Miguel Torres, een in Frankrijk opgeleide Catalaanse oenoloog. Behalve enkele nieuwe rode druivensoorten als Cabernet sauvignon en Pinot noir introduceerde hij witte rassen als Chardonnay en Sauvignon blanc waarmee kwalitatief goede stille wijnen gemaakt konden worden. Maar dat vroeg alleen wel om de modernste wijnbouwtechnologie en daarin moest groots worden geïnvesteerd. Inmiddels onderkennen ook kleinere wijnproducenten de grenzeloze mogelijkheden en behoort de Penedès tegenwoordig tot een van Spanje’s meest innovatieve en gevarieerde wijnstreken.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »