Miopasso Fiano IGT

Miopasso is een project van The Wine People, makers van de wijnen van Feudo di Santa Tresa. Prachtige balans. Fris en bloemig met wat honing.
Gebied: Belice Agrigento – halverwege Sicilië aan de zuidkust.
Oogst: de druiven worden half september met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd.
Vinificatie: de druiven worden ontsteeld, zacht geperst met behulp van een pneumatische pers en vervolgens ongeveer 12 uur bij 10°C in contact met de schil gelaten voor een optimale extractie van de aroma's. De fermentatie vindt plaats bij ongeveer 14-16°C. Er vindt geen malolactische gisting plaats om alle natuurlijke zuurgraad van de wijn te behouden. Daarna rijpt de wijn tot eind januari op zijn fijne droesem bij een constante temperatuur van 16°C. Voorafgaand aan het bottelen eind februari/begin maart, is er een zeer zachte filtratie.
Miopasso is een serie van hoogwaardige wijnen gemaakt met inheemse Italiaanse druivensoorten. Het doel van Miopasso, is om de traditionele stijlen van de Italiaanse wijnen op de internationale markt te brengen - de echte smaak van Italië. We doen dit door het gebruik van volledig moderne vinificatie technieken elke nuance van de druivensoort tot uiting te brengen. Het assortiment bestaat uit een Fiano, een Primitivo en Nero d'Avola. De Nero d'Avola is een echte bezienswaardigheid, wordt gemaakt met behulp van de "Ripasso" techniek doormiddel van het toevoegen van een klein percentage van de wijn gemaakt van de zon gedroogde druiven.
Productspecificaties
- Artikelnummer
- C35235
- Wijnsoort
- Witte wijn
- Land
- Italië
- Regio
- Sicilië
- Druivenras
- Fiano
- Serveertemperatuur
- 8-10 graden
- Alcohol percentage
- 13%
- Oogstjaar
- 2020
- Afsluiting
- Schroefdop
- Sulfieten
- Bevat Sulfieten
- Vegan
- Ja