Paul Mas Estate Chardonnay Single Vineyard Collection

Deze Paul Mas Estate Chardonnay is gemaakt van 100% Chardonnay afkomstig van wijngaard Nicole in Montagnac. Deze Chardonnay heeft een helder gouden kleur met strogele tinten. In de neus een zeer elegante wijn met veel rijp tropisch fruit, ananas, hazelnoten, de frisse geur van lindebloesem en kweepeer. Daarnaast ook een hint van vanille en geroosterd brood. Op het palet komen frisse aroma’s van groene en rode appels naar voren vergezeld met gedroogd citrusfruit. De wijn is heerlijk fris, droog maar toch fruitig met een lichte tot medium body. In de afdronk tinten van ananas, kalksteen en limoen. De wijn rijpt nog mooi verder in de fles. Wanneer in de eerste 3 jaar gedronken zullen de aroma’s van tropisch fruit de overhand hebben. Daarna zullen de mineralen en boterachtige tonen zich meer ontwikkelen.
Deze Chardonnay is heerlijk bij zeevruchten en visgerechten, maar ook met wit vlees en ganzenlever paté, zachte kaas, vlaai en fruit desserts gaat hij goed samen.
Het ontstelen van de druif, maceratie waarbij gedurende 3 uur lang contact is met de schil, pneumatisch persen en rekken bij 5°C. Vervolgens gaat 60% van de most in nieuwe Franse houten vaten, waar ze een maand lang fermenteren onder een lage temperatuur (16°C) en verouderen voor 4 maanden. De andere 40% wordt gefermenteerd in RVS tanks. Bij het verouderingsproces is gebruikgemaakt van de batonnage techniek. De houtgelegen wijn wordt daarna geblend met de wijn uit de RVS tanks voordat ze gebotteld worden.
Productspecificaties
- Artikelnummer
- 1749
- Wijnsoort
- Witte wijn
- Land
- Frankrijk
- Regio
- Pays d'Oc
- Wijnhuis
- Paul Mas
- Druivenras
- Chardonnay
- Geur
- Rijp tropisch fruit, ananas, hazelnoten, de frisse geur van lindebloesem en kweepeer, vanille en geroosterd brood
- Smaak
- Groene en rode appels, gedroogd citrusfruit, ananas, kalksteen en limoen
- Serveertemperatuur
- 8 tot 10 graden
- Serveertip
- Zeevruchten en visgerechten, wit vlees, ganzenlever paté, zachte kaas, vlaai en fruit desserts
- Houtrijping
- 60% in houten vaten
- Alcohol percentage
- 13,5%
- Afsluiting
- Kurk
- Sulfieten
- Bevat Sulfieten