Pegaso Verdejo 2018 Spanje

Lekkere en veelzijdige drinkwijn wat hem erg populair maakt als borrelwijn maar ook heel goed geschonken kan worden op het terras tijdens een lichte lunch. Deze witte wijn gemaakt van Verdejo druiven is helder en licht strogeel van kleur met een gemiddeld

Lees meer...

Lekkere en veelzijdige drinkwijn wat hem erg populair maakt als borrelwijn maar ook heel goed geschonken kan worden op het terras tijdens een lichte lunch. Deze witte wijn gemaakt van Verdejo druiven is helder en licht strogeel van kleur met een gemiddelde intensiteit voor witte wijn. In de neus tref je een mooie, frisse geur van peer, ananas, appels en een hintje van tropisch fruit. De neus is goed open en bijna stuivend. De smaak zit boordevol rijp geel fruit. Een veelzijdige Verdejo om heerlijk van te genieten.


Smaakprofiel en kenmerken

 

Land/gebied Italië
Wijnhuis Pesago
Jaar 2018
Geur Fruitig met peer, ananas, appels
Smaakprofiel Droog en fris met rijp geel fruit.
Druif Verdejo
Bewaren tot  2022
Serveertip Borrel, aperitief, salades, vis

 

Wijnhuis Pesago

Pegaso is een gamma wijnen van de hand van de mensen van Finca Manzanos en Castillo de Eneriz. Hun wijngaarden liggen verspreid over Navarra en Rioja. In de loop der jaren werden verschillende bodegas bijgekocht waardoor ze op heden over een uitgebreid en verscheiden gamma aan wijngaarden kunnen beschikken. De Pegaso is een eerbetoon aan het befaamde truck-merk waarmee de eerste wijnen van hun imperium over Europa werden verdeeld. De desbetreffende Truck wordt nu trouwens nog steeds gebruikt. Ondertussen werden er ontelbare wijnen over duizenden kilometers mee verdeeld. Als eerbetoon aan deze betrouwbare hoeksteen van de firma werd dit gamma de naam van Pegasus meegegeven, ook wel het gevleugelde paard der Goden uit de Griekse mythologie. De wijnen worden gebotteld onder de naam van Bodegas Mosen Pierre.


 

Wijngebied Navarra

Het wijngebied Navarra neemt een brede strook bergachtig land in beslag tussen de Pyreneeën in het noorden en de Ebro (en La Rioja ) in het zuiden. Hoewel er slechts één provincie is, heeft Navarra toch twee grote wijnen, de D.O . Navarra en de D.O.C . Rioja , de laatste wordt gemaakt in zes districten die aan Rioja Baja grenzen in het zuidoosten. De D.O . Navarra heeft de laatste jaren erg zijn best gedaan om uit de schaduw te komen van zijn bekendere buurman.

Wijnproducenten in deze streek wagen zich aan gedurfde experimenten op allerlei gebieden, van druivencomposities tot gistingstechnologie en rijpingsprocessen, om te zien waartoe hun streek, wijnstokken en druiven in staat zijn. Alle D.O . streken hebben een oenologisch instituut, maar EVENA gaat verder dan gewone oenologie . Ze is één van de meest vooruitstrevende en best uitgeruste in heel Europa, met als gevolg dat wijnboeren en -producenten van alle uithoeken van het land (en buitenland) toestromen om het instituut te bezoeken en advies te vragen over diverse aspekten van wijnbouw en keldertechniek.Druif Verdejo

De Verdejo druif is een Spaanse druivensoort, afkomstig uit het gebied Rueda (Noordwest Spanje, net onder de stad Valladolid). Hij ontleent zijn naam aan het Spaanse woord ‘verde’, wat ‘groen’ betekent. In het Rueda gebied wordt al sinds de 11e eeuw wijn (alleen witte) verbouwd en het kreeg grote bekendheid vanwege de productie van mooie, frisse en fruitige wijnen.

Eind vorige eeuw werd het voortbestaan van de Verdejo bedreigd door een zware Europese druifluis epidemie. Gelukkig heeft hij die overleefd en wordt de Verdejo tegenwoordig weer veelvuldig aangeplant in de omgeving van Valladolid. Het klimaat is vanwege de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zeer geschikt voor de opvoeding van de Verdejo druif die daardoor een fris en fruitig karakter krijgt. De Verdejo druif wordt buiten Spanje bijna niet aangeplant.

Wijnen gemaakt van de Verdejo druif worden merendeels jong gedronken, hoewel houtlagering en daardoor een langere bewaartijd tot de mogelijkheden behoort. De houtgerijpte Verdejo’s zijn nog rijker, complexer en bevatten zachte tonen van noot en honing. Bijzonder aan de Verdejo druif is dat hij erg gevoelig is voor contact met zuurstof, daarom worden de druiven vaak ‘s nachts geplukt en dan zo snel mogelijk geperst en in metalen vaten gegoten. Met behulp van stikstof worden de druiven gedurende dit gehele proces zoveel mogelijk beschermd tegen zuurstof om vroegtijdige gisting te voorkomen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »