Terug

Rapariga da Quinta Cabernet Portugal

Schitterende Cabernet sauvignon met een diepe paarse kleur. In de neus aroma's van vers rood fruit en noties van houtrijping. Rijke en weelderige smaak ondersteund door een mooie structuur met zachte tannine die nog enige evolutie in de fles garandeert.

lees meer

Prijs: 10,99 8,99

  • Koop 6 voor 8,75 per stuk en bespaar 3% Sale 3%

Aan verlanglijst toevoegen

  • Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis! Tooltip Bestel je voor 22.00 dan wordt je bestelling op werkdagen direct verzonden
  • 100% Proefgarantie
  • Gratis thuisbezorgd vanaf €75
  • Eigen import

Productomschrijving

Rapariga da Quinta Cabernet Portugal

Schitterende Cabernet sauvignon met een diepe paarse kleur. In de neus aroma's van vers rood fruit en noties van houtrijping. Rijke en weelderige smaak ondersteund door een mooie structuur met zachte tannine die nog enige evolutie in de fles garandeert. Alleen de allerbeste druiven worden voorzichtig met de hand geplukt voor een optimale kwaliteit. Lange prefermentatie met hoge extractie tijdens het begin van de alcoholische gisting. Rijping in 300 liter grote Franse vaten gedurende 12 maanden.

Traditionele mediterrane gerechten, klassieke vleesgerechten en verschillende pasta-gerechten.

AWARDS: Gouden medaille International Wine Challange 2018.
 

Wijnhuis Rapariga da Quinta

In 1989 studeerde Luis Duarte af met een 1e graad in de oenologie en werd vrijwel meteen één van de vaandeldragers van een nieuwe generatie Wijnmakers in Portugal. Hij werd als enige 3 x verkozen tot wijnmaker van het jaar. Een eerste keer zelfs op 27-jarige leeftijd en in 2010 was hij zelfs bij de laatste 6 genomineerden voor beste wijnmaker ter wereld. Na enkele van de beste domeinen van Portugal te hebben gelanceerd startte hij zijn eigen wijndomein met enkele wijngaarden rond zijn huis in Alentejo, waar hij nog altijd één van de topreferenties van de streek is! Zijn wijnen worden gekenmerkt door een ongekende complexiteit en opmerkelijke elegantie.

 

Druif Cabernet sauvignon

Cabernet sauvignon staat zo ongeveer overal in Europa aangeplant, als laatrijpend druivenras met veel weerstand gedijt de cabernet sauvignon zeer goed in warmere klimaten en levert hij in Frankrijk, Californië, Australië, Zuid Afrika, Chili, maar ook in Italië en Spanje, kwalitatief goede rode wijnen op. Het is een van de bekendste en meest geteelde druivenrassen voor rode wijn. In de Bordeauxstreek en vooral in de Médoc is het de belangrijkste druif voor het maken van rode wijn en die zorgt dan ook voor de wereldberoemde rode wijnen die daar vandaan komen. De cabernet sauvignon kan op veel grondsoorten gedijen, behalve op heel vruchtbare bodems, waar de groei veel te sterk wordt.

De cabernet sauvignon is een kleine doffe donkerblauwe druif met een dikke schil en sap is zeer aromatisch. De druivenstok is goed bestand tegen wintervorst, alleen in het voorjaar kan schade ontstaan door nachtvorst. De weerstand tegen ziekten is groot, de cabernet sauvignon is alleen vatbaar voor meeldauw. Het groeiseizoen is lang, zodat de wijngaarden moeten worden aangeplant op een iets warmere plaats. De opbrengst is over het algemeen laag en de oogsttijd is gemiddeld tot laat, dus vanaf half oktober en later.

De cabernet sauvignon geeft over het algemeen zeer goede volle, tanninerijke rode wijnen, die vaak lang bewaard kunnen worden. Gedurende deze bewaartijd zal de rode wijn zich ontwikkelen in de fles en zal het smaakpatroon veranderen. Cabernet sauvignon staat bekend om zijn kracht en diepe kleur, met veel tannines. Hij kan lang rijpen en dan een grote complexiteit bereiken. De smaak toont vaak cassis en kersen, in combinatie met een aangename kruidigheid. Aroma’s van donkerrood fruit zoals zwarte bessen, rijpe pruimen, kruidig, kaneel, menthol, munt, eucalyptus, bieten, olijven en drop. Vermengd met merlot en cabernet franc worden de wijnen wat zachter en robuuster.

Rode wijn gemaakt van cabernet sauvignon druiven hebben over het algemeen veel kleur, terwijl ze in hun smaak behoorlijk veel fruit en de nodige tannines bieden. Bij overproductie of onvoldoende rijpheid maak het fruit plaats voor een onaangenaam vegetale toon die aan groene paprika doet denken. Jonge cabernet sauvignon wijnen kunnen door de tannines wat stug overkomen. Daarom worden ze vaak geblend met zachtere rassen zoals de merlot of syrah. Omgekeerd wordt cabernet sauvignon regelmatig gebruikt als aanvullende druif om de smaak van traditionele rassen in een bepaald gebied wat complexer te maken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Rapariga da Quinta Cabernet Portugal

Rapariga da Quinta Cabernet Portugal

10,99 8,99

WijnVoorNu 9.3 / 10 - 630 Reviews @ WebwinkelKeur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »