100% Proefgarantie
Per fles bestellen
Boven €45 gratis verzenden (in NL)
Inloggen0
100% Proefgarantie
Per fles bestellen
Boven €45 gratis verzenden (in NL)
Filters

Categorieën

    Prijs

    Tot

    Druif (rood)

    Druif (wit)

    Passend bij / Gelegenheid

    • Toon meer
    • Toon minder

    Smaakprofiel

    Land

    Kenmerk

    Rosé wijn

    Bestel de lekkerste rosé wijn online! Top kwaliteit rosé met de beste prijs-kwaliteit verhouding; de lekkerste rosé wijnen voor een vriendelijke prijs. Populaire wijnen van bekende wijnhuizen, maar ook pareltjes van kleinere wijnboeren.

    Vinificatie van Rosé

    Er zijn verschillende manieren om Rose te maken. Veel mensen denken dat je rosé maakt door witte en rode wijn met elkaar te mengen, dit is niet het geval. Er zijn wel verschillende methodes om rosé wijn te maken maar het mengen van witte wijn en rode wijn is juist verboden. De enige rosé wijn die gemend mag worden is een Champagne rosé, deze bestaat dan uit druiven van pinot noir en chardonnay. 

    Directe persing
    De blauwe druiven (bijvoorbeeld grenache, merlot, pinot nero) gaan na de oogst in de pers, deze zorgt voor weinig contact tussen het druivensap en de schillen. Hierdoor ontstaat de lichtrode kleur. Mocht er te weinig kleur aan de wijn zitten dan wordt het sap van de laatste persing toegevoegd, hier zitten veel kleurstoffen in.

    Korte inweking
    Bij deze methode wordt rode wijn en rosé tegelijkertijd gemaakt (dit gebeurt veel in de Lanquedoc en Provence). Bij de productie laat men het rode sap weglopen, zodat de most voor de rode wijn meer schillen bevat. Het weggelopen sap heeft een lichtrode kleur, dit kan worden opgevangen om rosé van te maken.

    Klassieke vinificatie:
    De steeltjes van de druiven worden verwijderd waarna de druiven apart van elkaar zacht geperst worden. Vervolgens blijft de most tussen de 12 en 72 uur in contact met de schillen om voldoende kleur af te geven aan de most. De most wordt verwijderd van de schillen en het vergistings- proces wordt gestart op een gecontroleerde temperatuur tussen de 20-24 graden. Daarna wordt de wijn geklaard en opgeslagen in tanks van roestvrij staal.

     

    Filter
    17 producten
    Paul Mas Paul Mas Le Rosé
    Paul MasPaul Mas Le Rosé
    Op voorraad
    €7,95
    Toevoegen
    Wijnpakket Rosé
    Wijnpakket Rosé
    Op voorraad
    €59,95€54,95
    Toevoegen
    Maison no 9 Maison no. 9 Rosé
    Maison no 9Maison no. 9 Rosé
    Op voorraad
    €21,95€19,95
    Toevoegen
    Calmel & Joseph Villa Blanche - Grenache Rosé
    Calmel & JosephVilla Blanche - Grenache Rosé
    Op voorraad
    €8,95€7,95
    Toevoegen
    AIX AIX  Rosé 2021
    AIXAIX Rosé 2021
    Op voorraad
    €16,95
    Toevoegen
    Calmel & Joseph Ultima Rosé
    Calmel & JosephUltima Rosé
    Op voorraad
    €8,50
    Toevoegen
    Waterkloof False Bay Whole Bunch Rosé
    WaterkloofFalse Bay Whole Bunch Rosé
    Op voorraad
    €6,75€5,95
    Toevoegen
    Calmel & Joseph Crémant de Limoux Rosé Brut
    Calmel & JosephCrémant de Limoux Rosé Brut
    Tijdelijk niet op voorraad
    €14,95€12,95
    Bekijken

    Overige categorieën in Rosé wijn

    Rosé wijn

    Vinificatie van Rosé

    Er zijn verschillende manieren om Rose te maken. Veel mensen denken dat je rosé maakt door witte en rode wijn met elkaar te mengen, dit is niet het geval. Er zijn wel verschillende methodes om rosé wijn te maken maar het mengen van witte wijn en rode wijn is juist verboden. De enige rosé wijn die gemend mag worden is een Champagne rosé, deze bestaat dan uit druiven van pinot noir en chardonnay. 

    Directe persing
    De blauwe druiven (bijvoorbeeld grenache, merlot, pinot nero) gaan na de oogst in de pers, deze zorgt voor weinig contact tussen het druivensap en de schillen. Hierdoor ontstaat de lichtrode kleur. Mocht er te weinig kleur aan de wijn zitten dan wordt het sap van de laatste persing toegevoegd, hier zitten veel kleurstoffen in.

    Korte inweking
    Bij deze methode wordt rode wijn en rosé tegelijkertijd gemaakt (dit gebeurt veel in de Lanquedoc en Provence). Bij de productie laat men het rode sap weglopen, zodat de most voor de rode wijn meer schillen bevat. Het weggelopen sap heeft een lichtrode kleur, dit kan worden opgevangen om rosé van te maken.

    Klassieke vinificatie:
    De steeltjes van de druiven worden verwijderd waarna de druiven apart van elkaar zacht geperst worden. Vervolgens blijft de most tussen de 12 en 72 uur in contact met de schillen om voldoende kleur af te geven aan de most. De most wordt verwijderd van de schillen en het vergistings- proces wordt gestart op een gecontroleerde temperatuur tussen de 20-24 graden. Daarna wordt de wijn geklaard en opgeslagen in tanks van roestvrij staal.

     

    Rosé wijn
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »