100% Proefgarantie
Per fles bestellen
Boven €45 gratis verzenden (in NL)
Inloggen0
100% Proefgarantie
Per fles bestellen
Boven €45 gratis verzenden (in NL)

Weingut Boch Spätburgunder

Productomschrijving
Een kwalitatief zeer hoogstaande Spätburgunder van het alom geprezen Weingut Boch. In het glas is deze Spätburgunder vol en zacht van smaak met fruitige aroma’s van rijp rood en zwart fruit zoals aardbeien, kersen, bramen en zwarte bessen. Verder heeft de wijn zeer subtiele accenten van amandel, vanille en kaneel. Deze Spätburgunder is ook een...

Een kwalitatief zeer hoogstaande Spätburgunder van het alom geprezen Weingut Boch. In het glas is deze Spätburgunder vol en zacht van smaak met fruitige aroma’s van rijp rood en zwart fruit zoals aardbeien, kersen, bramen en zwarte bessen. Verder heeft de wijn zeer subtiele accenten van amandel, vanille en kaneel. Deze Spätburgunder is ook een ideale rode wijn om zomers te schenken.

Het domein van de familie Boch is gelegen in Trittenheim. Dit domein omvat één van de mooiste en meest gerenommeerde wijngaarden uit de midden-Moezel. Op de steile hellingen, met een stijgingspercentage van soms meer dan 65%, maken Michael en Anne Boch enkele van de evenwichtigste en zuiverste wijnen uit de streek. Een lage opbrengst en een strenge selectie zijn hier de norm.


Smaakprofiel en kenmerken

 

Land/gebiedDuitsland (Moezel)
WijnhuisWeingut H. Boch
Jaar2018
GeurRood en zwart fruit
SmaakprofielDroog en licht van smaak
DruifSpätburgunder (Pinot Noir)
Bewaren tot 2023
ServeertipVleesgebraad, wild of kaasWijnhuis Boch

Het domein van de familie Boch is gelegen in Trittenheim. Dit domein omvat één van de mooiste en meest gerenommeerde wijngaarden uit de midden-Moezel. Op de steile hellingen, met een stijgingspercentage van soms meer dan 65%, maken Michael en Anne Boch enkele van de evenwichtigste en zuiverste wijnen uit de streek. Een lage opbrengst en een strenge selectie zijn hier de norm.

Michael Boch nam het wijnhuis, dat al generaties lang door de familie wordt gerund, over van zijn vader Heribert in 1989. De kleine wijnmakerij werd vergroot door extra wijngaarden aan te schaffen op de beste locaties, zodat nu een goede 5 hectare wordt verbouwd op de bekende Trittenheimer-locaties.

 

Wijngebied Moezel

Het wijngebied Moezel behoort teen van de oudste wijngebieden van Duitsland. De Romeinen introduceerden de wijnbouw aan de Moezel. Talloze vondsten, waaronder diverse pershuizen uit de Romeinse tijd, getuigen van een grote wijnbouwtraditie. Vandaag de dag ligt de helft van de aanplant op steile hellingen met een stijgingspercentage van boven de 30, al dan niet in terrasvorm.

Terecht beschouwen de wijnproducenten in de Moezel zichzelf als Rieslingspecialisten, want die druif beslaat 5000 hectare van de totale aanplant. Deze laat rijpende edele witte druif vindt hier ideale groeiomstandigheden. De beschutte ligging in een dal maakt de streek tot een van de warmste klimaatzones in Duitsland. De steile leisteenhellingen boven de rivieren slaan overdag de zonnewarmte op en geven die ‘s nachts weer af. Metersdiep dringen de wortels van de druivenstokken in de bodem om water en mineralen op te nemen. Zodoende kunnen de boeren van hun met de hand geplukte druiven fijn-fruitige wijnen produceren. 

Leisteen en Riesling domineren de wijngaarden langs Moezel. Andere druivenrassen die worden verbouwd zijn Spätburgunder, Dornfelder, Grauer Burgunder, Auxerrois en Chardonnay die op de kalkbodems uitstekende wijnen voortbrengen.


Druif Spätburgunder

Spätburgunder of Pinot Noir behoort tot de zogeheten Burgunderfamilie en daarmee tot de vroegste rassen die in het westelijk deel van Centraal Europa rond 850 werden verbouwd aan het Bodenmeer. In de 18e eeuw is de druif mogelijk vanuit de Bourgogne naar de Ahr gebracht. Dankzij de opkomende productie van sekt kreeg de aanplant van Spätburgunder anderhalve eeuw geleden een krachtige impuls, omdat daarvoor pure Burgunderwijngaarden werden aangelegd. Synoniemen voor Spätburgunder zijn Pinot Noir en in delen van Baden Klevner.

In Duitsland zijn ongeveer 11.800 hectare wijngaard met Spätburgunder aangeplant. Dat komt overeen met een aandeel van ruim 10% van de totale aanplant. Sinds het begin van de jaren negentig groeide de aanplant van Spätburgunder met meer dan 3000 hectare.

Dit edele en zeer oude ras vraagt de nodige zorg en stelt hoge eisen aan klimaat en bodem. Het gedijt het beste in zogenaamde ‘Rieslinglagen’, dat wil zeggen de beste locaties. Wanneer de groeicondities goed zijn, dan bereikt de Spätburgunder een topvorm en beloont hij de inspanningen met enkele van de mooiste rode wijnen ter wereld.

 

Productspecificaties

Artikelnummer
WEIBOSPA-DE

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Onlangs bekeken

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »