Biologische witte wijn
Biologische witte wijn
Op zoek naar biologische witte wijn? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben een ruime keuze aan verschillende heerlijke biologische wijn, die gemaakt is met biologisch geteelde druiven.
Wat is biologische witte wijn?
Biologische witte wijn betekent dat druiven die voor de wijn gebruikt worden op een biologische manier worden geteeld. Er worden dus geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt om ziektes en ongedierten te voorkomen of uit te roeien. Als de plant toch ziek wordt of last heeft van ongedierte, betekent het dat de balans is verstoord en wordt er gezorgd voor het herstel van de balans. Dit wordt doormiddel van natuurlijke middelen gedaan, zoals bijvoorbeeld vijandige insecten als spinnetjes die de bladluis opeten. Ook wordt er bijvoorbeeld geen kunstmest gebruikt om de planten sneller te laten groeien.
Toevoegingen in biologische witte wijn
In biologische witte wijn worden daarnaast tijdens de vinificatie geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen toegevoegd. Wel zit er ook in biologische wijn (meestal) sulfiet, dit zit van nature al in de wijn en zorgt dat je de wijn kunt bewaren en voorkomt oxidatie. In niet-biologische wijn wordt vaak nog extra sulfiet toegevoegd, maar bij biologische wijn is die hoeveelheid aanzienlijk minder. Het percentage sulfiet in biologische wijn ligt gemiddeld 25% tot 30% lager dan in niet-biologische wijn.
Overige categorieën in Witte wijn
Biologische witte wijn
Biologische witte wijn
Op zoek naar biologische witte wijn? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben een ruime keuze aan verschillende heerlijke biologische wijn, die gemaakt is met biologisch geteelde druiven.
Wat is biologische witte wijn?
Biologische witte wijn betekent dat druiven die voor de wijn gebruikt worden op een biologische manier worden geteeld. Er worden dus geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt om ziektes en ongedierten te voorkomen of uit te roeien. Als de plant toch ziek wordt of last heeft van ongedierte, betekent het dat de balans is verstoord en wordt er gezorgd voor het herstel van de balans. Dit wordt doormiddel van natuurlijke middelen gedaan, zoals bijvoorbeeld vijandige insecten als spinnetjes die de bladluis opeten. Ook wordt er bijvoorbeeld geen kunstmest gebruikt om de planten sneller te laten groeien.
Toevoegingen in biologische witte wijn
In biologische witte wijn worden daarnaast tijdens de vinificatie geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen toegevoegd. Wel zit er ook in biologische wijn (meestal) sulfiet, dit zit van nature al in de wijn en zorgt dat je de wijn kunt bewaren en voorkomt oxidatie. In niet-biologische wijn wordt vaak nog extra sulfiet toegevoegd, maar bij biologische wijn is die hoeveelheid aanzienlijk minder. Het percentage sulfiet in biologische wijn ligt gemiddeld 25% tot 30% lager dan in niet-biologische wijn.
